Kaune nuo gripo mirusi moteris į medikus kreipėsi per vėlai | Kas vyksta Kaune

Kaune nuo gripo mirusi moteris į medikus kreipėsi per vėlai

BNS 2016/02/09 16:06
Archyvo / R.Tenio nuotr.

Kauno klinikose mirė moteris, kuriai įtariamas gripas, antradienį BNS patvirtino Kauno klinikų atstovė Milda Dambrauskienė.

Kauno visuomenės sveikatos centro duomenimis, 56 metų moteris mirė sekmadienį. Ji sirgo arterine hipertenzija, o peršalimo ligos simptomus jautė ir negalavo maždaug savaitę, tačiau medicininės pagalbos kreipėsi tik praėjusį penktadienį.

„Ši pacientė – reikėtų pasakyti, kad tai yra įtarimas, mes kol kas neturime galutinio patvirtinimo. Yra įtarimas, nes klinikinė eiga buvo labai panaši. Ji savaitgalį atvyko pas mus į ligoninę“, – žurnalistams antradienį sakė Kauno klinikų Intensyviosios terapijos klinikos vadovas Vidas Pilvinis.

Pasak jo, moteris į ligoninę atvyko labai sunkios būklės, su ryškiu kvėpavimo funkcijos nepankamumu.

Kauno klinikų reanimacijoje šiuo metu yra gydomi aštuoni pacientai, kuriems yra nustatytas arba įtariamas A tipo gripo sukeltas kvėpavimo funkcijos nepakankamumas, reikalaujantis dirbtinės plaučių ventiliacijos.

„Tai yra labai sunkūs pacientai, jų gyvybei yra tikrai pavojus“, – kalbėjo V.Pilvinis.

Pasak mediko, pirmasis toks pacientas atvyko prieš devynias paras, paskutinis iš aštuonių ligonių atvyko pirmadienį. Antradienį kitos ligoninės dėl pavojingų gripo atvejų į Intensyviosios terapijos kliniką nesikreipė.

„Jis (gripas – BNS) labai primena prieš penkerius metus, kai buvo pandeminis gripas – jis labai primena situaciją Lietuvoje, kuri buvo prieš penkerius metus – būtent tuo kvėpavimo funkcijos nepakankamumu“, – sakė V.Pilvinis.

Pasak jo, vienintelis patikimas būdas apsisaugoti nuo gripo ir jo komplikacijų – skiepytis.

Tai antroji gripo auka šį sezoną. Pirmadienį pranešta, kad Vilniuje nuo šios ligos komplikacijos mirė 65 metų vyras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA