Kauniečiai ieškojo atsakymų, kodėl verta laukti iki vestuvių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai ieškojo atsakymų, kodėl verta laukti iki vestuvių

R. Tenio nuotr.

„Kodėl susilaikymas iki vestuvių yra tikros meilės sutuoktiniui įrodymas? Ar sielos draugas tėra mitas?“ – šių ir kitų klausimų klausė feisbuke plačiai nuskambėjusio renginio vedėjai Eduardas ir Diana Goss. Ši sutuoktinių pora, bendradarbiaujanti su Lietuvos krikščionių studentų bendrija, surengė paskaitą pavadinimu „Kodėl verta laukti iki vestuvių?“.

Susirinkusiems studentams E. Goss aiškino, kad kiekvienos draugystės tikslas yra santuoka ir ją reikia pasiekti tinkamais būdais. „Jūs dabar studijuojat ir norit galiausiai kažkur dirbti. Jums tikrai reikia stengtis, mokytis… Turit suprasti, kad jei padarysit tokią klaidą kaip, tarkim, tik „baliavot“ ir nieko nedaryt – nebebus tikslo. Arba pasieksit jį blogais būdais, o gal ir visai nedirbsite,“ – pateikė analogiją jis.

Kalta visuomenė?

Vyrui antrino D. Goss, pasakojusi apie šiuolaikinės visuomenės problemas. „Intymumas tampa viešas, nes neša didelius pinigus. Žiūrimiausios laidos – tos, kuriose matosi kažkas daugiau,“ – sakė moteris. Taip pat buvo apžvelgtos tokios bėdos kaip stereotipų formavimas ar specialus išorės dirgiklių formavimas, skatinantis jaunimą pradėti lytinius santykius per anksti: „Tampa sunku ar net neįmanoma neužsinorėti!“

Lektorių nuomone, itin didelė bėda yra tai, kad viešojoje erdvėje formuojamas lytinės traukos, kaip blogio šaltinio, įvaizdis. „Kaip dainuojama, blogos mergaitės tai daro ir blogi berniukai tai daro… Blogoms mergaitėms viskas! Bet iš tikrųjų taip nėra,“ – sakė jie.

Paplitę stereotipai

Svarbiausia sutuoktinių nuomone yra tai, kad jaunimas kuo anksčiau suprastų, kad nėra to tikrojo, stebuklingojo sielos draugo: „Jei sutiksiu „sielos draugą“, man nereikės daug žinoti apie santykius. Kam to reikia? Jis yra sielos draugas ir viskas bus gerai, man nereikia daug stengtis! O tada žmonės pradeda kartu gyventi, supranta, kad tai – kur kas giliau, sudėtingiau ir „chemija“ pradeda blėsti,“ – pasakojo E. Goss.

Pasiūlė sprendimo būdą

Paskaitos pabaigoje E. Goss pateikė skaičius, kurie turėtų priversti susimąstyti kiekvieną: „Statistika rodo, kad net 90% žmonių, susilaikiusių iki santuokos, vėliau išlaiko ištikimybę. O tai yra skaičiai, didesni už dabartines tendencijas,“ – sakė jis.

Išsakytos mintys patiko ne visiems

Nors lektoriai stengėsi vengti kraštutinumų, daliai auditorijos vis tiek neįtiko ir buvo pertraukinėjami ar provokuojami klausimais, kimbančiais prie sakinių formuluočių ar kitų ne visai su tema susijusių dalykų. Turbūt dėl tokios nuomonių įvairovės paskaitos pabaigoje neužteko pusvalandžio, palikto klausimams, ir diskusija tęsėsi kur kas ilgiau.

O kadangi bendros nuomonės dėl išsakytų teiginių taip ir nepavyko pasiekti, visiems, kurie nori labiau pasidomėti šia tema, organizatoriai pažadėjo nurodyti informacijos šaltinius feisbuke, renginio paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA