Nematoma Lietuva: muzikantas iš Kauno į lovą įsitempė 15-metį iš globos namų | Kas vyksta Kaune

Nematoma Lietuva: muzikantas iš Kauno į lovą įsitempė 15-metį iš globos namų

Archyvo nuotr.

Už tai, kad leistų turėti intymių santykių, 60 metų muzikantas iš Kauno penkiolikmečiui vaikų globos namų auklėtiniui duodavo smulkių monetų, nupirko mobiliojo ryšio telefoną bei kompiuterį, tačiau juo naudotis leisdavo tik savo namuose.

Ir tai vyko maždaug tris mėnesius, kol paauglys suprato, kad yra seksualiai išnaudojamas – jis vieną dieną nutarė, jog daugiau pas vyrą, kuris šiam buvo lyg sekso žaisliukas, nebesilankys. O apie tai, ką su juo darė į senelius tinkantis kaunietis, papasakojo pareigūnams.

Oficialiai niekur nedirbantis, bet vestuvėse grojantis ir dainuojantis 60 metų kaunietis Lionginas Varaksas tapo įtariamuoju – policijoje jam oficialiai buvo pareikšti įtarimai. Ir nors vyras baudžiamosios atsakomybės neišvengė, tačiau šioje gėdingoje istorijoje labai smarkiai nenukentėjo – teismas nutarė, kad L. Varaksas turi atsakyti tik dėl to, kad tenkino lytinę aistrą su šešiolikos metų neturinčiu asmeniu esant šio sutikimui.

Nepilnametį į lovą įsitempusiam vyrui net nereikėjo teisme raudonuoti iš gėdos – kadangi jis pripažino kaltę, buvo nuspręsta procesą baigti baudžiamuoju įsakymu: bylą gavęs teisėjas susipažino su ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis ir priėmė sprendimą.

Dėl to, kad tenkino savo lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu nesant išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, L. Varaksui buvo skirta vienerių metų keturių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Jos metu nuteistajam uždrausta bendrauti su nukentėjusiuoju pripažintu nepilnamečiu, be to, nuteistasis įpareigotas nuo 22 iki 6 val. būti namuose ir neatlygintinai išdirbti 120 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ir kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, išskyrus įstaigas ir nevalstybines organizacijas, kurios rūpinasi nepilnamečiais asmenimis.

Nors nukentėjusysis nepilnametis dėl seksualinio išnaudojimo patyrė neturtinę žalą, civilinio ieškinio jis nutarė nereikšti.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad L. Varaksas su nepilnamečiu tenkino savo lytinę aistrą namuose tenkino nuo praėjusių metų balandžio pradžios iki liepos vidurio. Vyras paauglį, kuris svečiuodavosi pas čia būstą nuomojantį savo bičiulį, pasikviesdavo į kambarį ir čia jie kartu masturbuodavosi bei atlikdavo kitus intymius veiksmus.

Anot pareigūnų, nepilnametis su tokiais veiksmais sutiko, tačiau dėl amžiaus ir patirties paviršutiniškai vertino intymių santykių prasmę ir socialinę reikšmę.

Nukentėjusysis, gyvenantis globos namuose, ikiteisminio tyrimo metu pasakojo, kad dažnai lankydavosi 25 metų draugo namuose – šis būstą nuomojasi iš L. Varkaso. Taip, anot jo, kartą L. Varkasas pakvietė jį nueiti į antrajame namo aukšte esantį kambarį – čia vyras nusismaukė kelnes ir ėmė masturbuotis.

Nepilnametį toks vyro elgesys šokiravo, maža to, jis paprašė, kad šis atsigultų šalia ir „duotų“ savo koją.

„Pradžioje nenorėjau to daryti, bet L.Varkasas labai prašė, dėl ko atsiguliau šalia ir padėjau koją jam ant krūtinės, o savo pėdą – ant veido“, – sakė penkiolikmetis.

Jis taip pat prisiminė, kad vyras norėjo, jog ir šis kartu masturbuotųsi bei atliktų kitus lytinį susijaudinimą sukeliančius veiksmus. Ir tai tęsėsi apie tris mėnesius kiekvieną dieną.

Nepilnametis taip pat sakė, kad kartais likdavo L. Varkaso namuose nakvoti. „Visą laiką jis ateidavo pas mane į lovą, apsikabindavo ir užmigdavo“, – sakė paauglys.

Jis patikino, kad iš vyro jokio atlygio pinigais negavo, tačiau gimtadienio proga šis jam nupirko mobiliojo ryšio telefoną bei padovanojo planšetinį kompiuterį.

„Jis mane pamaitindavo, mes kartu važiuodavome į jo darbą, už tai jis man duodavo kelis eurus, – ikiteisminio tyrimo metu kalbėjo nepilnametis. – Po tų trijų mėnesių nusprendžiau daugiau pas jį nebevažiuoti, nes daugiau nebenorėjau „to“ daryti, be to, susidraugavau su mergina.“

Paauglys taip pat patikino, kad jau seniau norėjo nutraukti santykius su vyru, tačiau su juo „tai“ darydavo tik dėl to, kad šis „atsikabintų“.

„Dabar suprantu, kad pasiduodavau jo įtakai“, – sakė jis.

Tuo metu L. Varkasas neneigė, kad nepilnamečio akivaizdoje dirgindavo savo lytinius organus. „Kai jis ateidavo į mano namus, kviesdavau jį į antrą aukštą, sakydamas „palką padarysim“, jis sutikdavo“, – neslėpė muzikantas.

Vyras tikino, kad prie nepilnamečio buvo pripratęs kaip prie sūnaus, todėl birželį, kai šiam sukako 15 metų, jis išsimokėtinai nupirko dovanų kompiuterį.

„Bet juo leisdavau naudotis tik tuomet, kai jis būdavo mano namuose“, – sakė L. Varaksas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA