Jaunieji robotikos entuziastai sprendė aplinkosaugos problemas | Kas vyksta Kaune

Jaunieji robotikos entuziastai sprendė aplinkosaugos problemas

Š. Kubiliaus nuotr.

Kauno technologijos universiteto Santakos slėnyje prasidėjo tarptautinės FIRST LEGO League robotikos varžybos, skirtos jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams.

First Lego League yra pasaulinis LEGO robotikos konkursas, kasmet atkreipiantis jaunųjų konstruotojų dėmesį į visuomenės problemas. Šių metų tema – „Atliekų kelias”. Dalyviai iš 80-ies pasaulio šalių jau nuo rugsėjo varžosi tokiose srityse kaip statybinių atliekų tvarkymas, antrinių atliekų surinkimas ar sąvartyno dujų panaudojimas.

„Visiems jau girdėtas šiukšlių rūšiavimas, stiklo taros supirktuvės… Tačiau ar žinote, kaip tai veikia? Su kokiais sunkumais susiduria tie, kurie rūpinasi, kad mūsų miestai nepaskęstų šiukšlynuose?” – dalyvių klausė organizatoriai. Nuo pat mokslo metų pradžios konkursui besiruošiančios komandos būtent tai ir turėjo išsiaiškinti bei pasiūlyti problemoms savo sprendimo būdą.

Dalyviai turėjo galimybę paruošti projektą šia tema arba sukonstruoti bei suprogramuoti robotą, kuris įveiktų organizatorių parengtą kliūčių ruožą.

Paklaustas, ar nesunku buvo pritraukti savo mokinius į komandą, vienos iš komandų vadovas teigė, jog „Norinčiųjų patekti į komandą buvo tiek daug, kad turėjome atrinkti geriausius.” Jo nuomone, tokios varžybos itin stipriai padeda tobulinti vaikų domėjimąsi juos supančiu pasauliu, programavimu bei lavina komandinį darbą bei loginį mąstymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA