Vilniečiai su kauniečiais pareigūnais surengė didelį naktinį reidą | Kas vyksta Kaune

Vilniečiai su kauniečiais pareigūnais surengė didelį naktinį reidą

delfi.lt 2016/02/06 10:04

Kaune penktadienio vakarą policija sutelkė itin dideles pajėgas – čia reidus surengė ne tik laikinosios sostinės pareigūnai, bet ir ekipažai iš Vilniaus.

Reidų metu išaiškinti du neblaivūs vairuotojai, trys automobiliai neteko techninės apžiūros. Pasitaikė ir laimės kūdikių, kurie didelių nemalonumų išvengė tik dėl taikomos paklaidos alkotesterių parodymams.

Laimės kūdikis

Į Kauną iš sostinės atvyko trys policijos ekipažai. Reidas apie 22 val. prasideda Raudondvario plente, ties Kauno miesto riba.

Jau pačioje reido pradžioje sustabdomas „Audi A4” automobilis su Švedijos registracijos numeriais. Už vairo – lietuvis. Automobilis be draudimo, tačiau jaunas vairuotojas numoja ranka – ne pirmas kartas, kai už tai teks sumokėti baudą.

Pareigūnai paprašo vairuotojo pasitikrinti blaivumą – alkotesteris rodo 0,42 promilės, o vaikinas griebiasi už galvos. Tik kelis kartus paaiškinus vairuotojas suprato, kad šiuo atveju jis iš balos išlipo sausas – pritaikius alkotesterių rodmenų paklaidą, rodiklis neviršija leistinos 0,4 promilės ribos. Jei vairuotojas būtų „pūtęs“ bent keliolika minučių anksčiau, situacija galėjo būti kur kas liūdnesnė – jei būtų nustatytas bent 0,43 promilės girtumas, tuomet paklaida jau nebūtų pagelbėjusi.

„Išgėriau vieną alaus“, – sako vaikinas. Pasiteirauju, ar per „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA rungtynes, kurios penktadienio vakarą vyko Kaune.

„Oi ne – jei būtų krepšinis tai būčiau daugiau išgėręs“, – sako vaikinas. Apie penktadienio Eurolygos rungtynes vairuotojas nežinojo. Gal todėl ir minimaliai neviršijo leistinos ribos.

Tamsinti stiklai = anuliuota tech. apžiūra

Vilniečių pareigūnų desantas keliasi prie Kauno P. Vileišio tilto. Tamsinti stiklai = anuliuota tech. apžiūra – šia, elementaria formule, penktadienio vakarą įsitikino trys kauniečiai. Trims automobiliams buvo panaikintos techninės apžiūros dėl tamsintų priekinių šoninių stiklų.

Gana keistą variantą pareigūnai užfiksavo ant „Honda“ automobilio – šios mašinos savininkas sugalvojo tamsintą plėvelę užklijuoti tik ant dalies durelių stiklo.

Tačiau tai nepadėjo – techninė apžiūra anuliuota.

Paklaida neišgelbėjo

Pareigūnai sustabdo ne pirmos jaunystės „Ford Mondeo“. Policininkams iškart įtarimų sukelia vairuotojo būklė – įtariama, kad vairuotojas gali būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų.

Nuodugniai patikrinamas automobilis, tačiau nieko neleistino jame nėra. Tuomet patikrinimas vairuotojo blaivumas – 0,46 promilės. Šiuo atveju paklaida jau nepadės – vairuotojui teks atsakyti už vairavimą neblaiviam.

Konfiskavo automobilį

Tuo tarpu Kauno pareigūnai reidą surengė I. Kanto gatvėje.

Įkliuvo neblaivus „Ford Transit“ vairuotojas – 0,49 promilės. Be to, jis neturi ir vairuotojo pažymėjimo,

Jaunas vaikinas aiškino, kad dar 2011 metais išlaikė „mokyklinį“ egzaminą, tačiau vairuotojo pažymėjimo taip ir negavo, nes „tikrųjų“ egzaminų taip ir nelaikė.

„Fordas“ buvo konfiskuotas ir transportuotas. Autobusiukas vaikinui nepriklauso. Galbūt teismo keliu mašinos savininkui pavyks ją susigrąžinti. Bet šeštadienį rūkytos žuvies į turgų šis autobusiukas neatveš – vaikinas tikino, kad būtent šioms reikmėms buvo naudojama transporto priemonė.

Mašina išvežta, tad vaikinui namo teko pėdinti pėsčiam. Vairuotojas dar bandė skambinti draugams, bet baigėsi telefono sąskaita. Kauno pareigūnai paskolino savo asmeninį telefoną skambučiui, tačiau draugai telefono nekėlė. Tad vaikinas namo nužingsniavo pėsčias.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA