Iš Kauno planuojama iškelti vaikų socializacijos centrus | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno planuojama iškelti vaikų socializacijos centrus

BNS 2016/02/05 08:53
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) Vilniuje ir Kaune esančius vaikų socializacijos centrus, planuoja perkelti į atokesnes vietoves. Įkurti tokį centrą neklusniems vaikams perauklėti rengiasi Telšiai, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Lietuvoje šiuo metu veikia šeši socializacijos centrai. Trys jų įsikūrę kaimiškosiose vietovėse, du – Kaune, vienas – Vilniuje. Tris didmiesčiuose esančius centrus, panaudodama europines lėšas, ŠMM ketina perkelti į atokesnes, ramesnes ir saugesnes vietas.

Švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina kol kas nenorėjo konkretizuoti, kur planuojama apgyvendinti berniukus, kurie bus iškeldinti iš Kauno vaikų socializacijos centrų. O štai vienintelį mergaičių socializacijos centrą nuo 2018 metų numatoma iš Vilniaus perkelti į Telšius.

„Šių vaikų ugdymui itin daug įtakos turi supanti aplinka. Norima, kad jie augtų ne suspausti dideliuose miestuose, o atokiose vietovėse, kur yra daug gamtos, žalumos. Kartu reikalaujama, kad netoli būtų sukurta visa jiems ugdyti reikalinga infrastruktūra“, – sakė N.Istomina.

Telšių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė teigė, kad sutikimą dėl mergaitėms skirto vaikų socializacijos centro įkūrimo mieste dar turės priimti Telšių taryba.

„Kiek žinau, vietos politikai į tokias įkurtuves žiūri palankiai, nes mums pranešta, kad įkūrus tokį centrą atsirastų iki 60 naujų darbo vietų. Telšiams tai būtų didžiulė paspirtis“, – kalbėjo D.Mažeikienė.

Mergaitėms skirtas 20 vietų socializacijos centras kurtųsi netoli Saulėtekio pradinės mokyklos.

Naujiems socializacijos centrams steigti iš europinių fondų skiriama kiek daugiau nei 6 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA