Karo pratybos Kaune: inžinieriams nebaisios jokios kliūtys | Kas vyksta Kaune

Karo pratybos Kaune: inžinieriams nebaisios jokios kliūtys

Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune baigėsi jaunųjų karo inžinierių individualaus parengimo etapas – šauktiniai kariai įveikė „inžinieriaus taką“ ir buvo priimti į Lietuvos karo inžinierių bendruomenę. Nuo šiol šauktiniai kariai bus rengiami vykdyti kolektyvines užduotis vieneto sudėtyje.

Ištvermės ir psichologinio pasirengimo reikalaujantis renginys prasidėjo ankstų rytą – 5 val. visi bataliono kariai buvo pakelti ir sukviesti į nuolatinės dislokacijos vietą. Šauktiniai kariai 6 val. pradėjo vykdyti 10 km taktinį žygį, tuo metu profesinės karo tarnybos kariai rengė kliūčių ruožą. Iš taktinio žygio sugrįžusių jaunųjų karo inžinierių bataliono teritorijoje jau laukė veteranų įrengtas „inžinieriaus takas“.

Pasak Bendrosios inžinerijos kuopos vado kapitono Lino Janausko, šis išbandymų takas yra kompleksinis rinkinys užduočių, kurių metu kariai turi pademonstruoti savo ištvermę, jėgą, greitumą, reakciją, inžinerines žinias ir, žinoma, psichologinį nusiteikimą. „Užduotys susideda nuo persikėlimo per vandens kliūtį ar užterštoje aplinkoje užsidedant dujokaukę iki sprogdinimo vietos ar inžinerinės kliūties įrengimo. Iš viso kariai turėjo įveikti 18 skirtingų ruožų“, – sakė bataliono karininkas.

Po kliūčių ruožo įveikimo, iškilmingos rikiuotės metu buvo įteikti Bazinio inžinerijos kurso baigimo pažymėjimai. Taip pat lauko kepuraites šauktiniai kariai pakeitė į bataliono beretes – tai simbolinis jaunojo kario individualaus parengimo užbaigimas ir prisijungimas prie karo inžinierių bendruomenės.

Bataliono vadas pulkininkas leitenantas Arūnas Dzidzevičius padėkojo jauniesiems karo inžinieriams už pasiektus rezultatus, pademonstruotą ištvermę ir pabrėžė, kad nuo šiol bataliono šauktiniai kariai yra viena bendra karo inžinierių šeima.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA