„Kaunas Jazz 2016“ Žvaigždės koncertuos net šešiuose Lietuvos miestuose | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Jazz 2016“ Žvaigždės koncertuos net šešiuose Lietuvos miestuose

Organizatorių nuotr.

Balandžio pabaigoje vyksiantis festivalis „Kaunas Jazz“ šįmet paruošė daug staigmenų. Viena jų – džiazo gerbėjų jau nekantriai laukiamas renginys šįmet nusidrieks per visą Lietuvą, nuo sostinės iki pajūrio, nuo Panevėžio iki Alytaus.

Kasmet publikos iš visų Lietuvos kampelių sulaukiantis festivalis šįmet nusprendė pats žengti arčiau šalies regionų, kurie dažniausiai nėra taip gausiai lepinami gerais koncertais, kaip trys Lietuvos didmiesčiai.
Todėl „Kaunas Jazz“ žvaigždžių pasirodymai šįmet vyks ne tik Kaune ir Vilniuje, bet ir Panevėžyje, Alytuje, Jurbarke ir Palangoje.

„Koncertai kituose miestuose mums nėra naujiena, tačiau šįkart festivalio atlikėjai per Lietuvą pasklis bene plačiausiai per visą renginio istoriją. Tai – ir noras mažesniuose miestuose pagyvinti kultūrinį gyvenimą, ir mūsų eksperimentas. Gali būti, kad ateityje „Kaunas Jazz“ išsiplės į dar daugiau miestų“, – sakė festivalio „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Palangos klube „Vandenis“ balandžio 30-ąją koncertą surengs norvegas Jarle Bernhoftas – žinia apie jo pasirodymą festivalyje prieš savaitę sukėlė didelį melomanų šurmulį, nemažai gerbėjų į jo pasirodymą Kaune ketina vykti iš sostinės.

Šis Šiaurės šalių deimantu vadinamas muzikantas pernai pretendavo į prestižinį „Grammy“ apdovanojimą geriausio „r’n’b“ albumo kategorijoje – tokios garbės iki jo nebuvo nusipelnęs nei vienas atlikėjas, kilęs ne iš JAV.

Jarle Bernhoftas, kurio muzika lyginama su Stevie Wonderio ir Lenny Kravitzo, yra grojęs legendiniame britų festivalyje „Glastonbury“, BBC televizijos eteryje, pasirodęs populiariausiuose JAV pokalbių šou. Jis – tikras „žmogus-orkestras“, koncertuose pasitelkiantis ne tik balsą, bet ir gitarą, klavišinius ir efektų pedalus, žavintis talentu, charizma ir humoro jausmu.

Balandžio 25 dieną Panevėžio muzikiniame teatre ir balandžio 26-ąją Alytaus miesto teatre „Kaunas Jazz“ pristatys praėjusių metų Lietuvos publikos atradimą – Kaune net kelis įspūdingus koncertus surengusį dainininką iš Izraelio Tamirą Grinbergą.

Jaunuolis, kurio balsas ir aistra muzikai lyginami su legendinio Ray Charleso ir Otiso Reddingo, savo šalyje

jau yra tikra žvaigždė, grojanti didžiausiuose festivaliuose, pamažu jį atranda ir visa Europa. Lietuva – viena šalių, kuriose Tamiras jau spėjo suburti ištikimų gerbėjų ratą. Ugningas ir lyriškas, profesionalus iki smulkmenų ir meistriškai muzikuojantis atlikėjas pernai tapo „Kaunas Jazz“ numylėtiniu, į festivalį buvo pakviestas net du sykius, o šįmet keliaus užkariauti dar dviejų Lietuvos miestų.

Balandžio 30-ąją išskirtinio „Kaunas Jazz“ pasirodymo sulauks ir Jurbarkas. Šio miesto parodų ir koncertų salėje pasirodys pritrenkianti atlikėja iš Austrijos, šios šalies muzikos proveržiu vadinama dainininkė Saedi. Jos istorija unikali – Irane gimusi, Vienoje užaugusi moteris išgarsėjo, kai pradėjo dalyvauti „atviro mikrofono“ vakaruose šio miesto klubuose. Jau po pirmojo pasirodymo žinoma austrų dainininkė Clara Blume ją pavadino „dievaite“.

2011-aisiais išleistą debiutinį Saedi albumą „Exhale“ padėjo įrašyti žinomo kolektyvo „Sofa Surfers“ narys Markusas Kienzlas – nenuostabu, kad jame skambėjo elektroninė muzika. Tačiau nenuspėjama tyro balso vokalistė tada viską apvertė aukštyn kojom – dabar ji koncertuose atlieka „nuogas“, jausmingas dainas su fortepijonu, sugrįždama prie savo kūrybos šaknų. Išgirdę Saedi balsą, ilgai negalėsite jo pamiršti – nuo šios dainininkės jausmingumo ir muzikoje slypinčios mistikos maloniai šiurpsta oda.

Kaip jau skelbta anksčiau, „Kaunas Jazz“ koncertuose šįmet pasirodys gausus žinomų atlikėjų žvaigždynas – JAV vokalo superžvaigždės „Take 6“, pastarųjų metų Izraelio muzikos sensacija Ester Rada, džiazo dievaitė Stacey Kent, Vokietijos veteranas Klausas Doldingeris su grupe „Passport“, Jazzu su Petru Geniušu, „Koop Oscar Orchestra“, Dainiaus Pulausko grupė ir daug kitų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA