Akibrokštas: kaunietis pasiskundė apdovanoto autobuso vairuotojo važiavimu | Kas vyksta Kaune

Akibrokštas: kaunietis pasiskundė apdovanoto autobuso vairuotojo važiavimu

Asociatyvi/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo situacija, kurią jis patyrė mieste. Kaunietis pasakoja, jog autobuso vairuotojas užkirto jam kelią su autobusu, elgėsi ne pagal kelių eismo taisykles. Tuo tarpu viešojo transporto vairuotojas piešia visai kitą situaciją. Negana to, UAB „Kauno autobusai“ patikino, kad minimas vairuotojas turi apdovanojimą už saugų vairavimą.

Kaip situaciją nupasakojo lengvojo automobilio vairuotojas

Visa situacija vyko vakar, apie pirmą valandą ties posūkiu nuo Parodos kalno. Kaunietis pasakoja, jog 6-uoju nr. pažymėtas autobusas (į Garliavą, garažo nr. 608) leidosi nuo Parodos kalno. Autobusas nuo kalno pradėjo leistis pirmąja juosta, o skaitytojas – antrąja. Autobusas netilpo savo juostoje ir išvažiavo į antrą juostą, kurioje buvo kaunietis.

Skaitytojas sako, kad jis judėjo savo juosta, tad važiavo pagal taisykles. Tuo tarpu autobuso vairuotojas pradėjo pypsinti, kad automobilis užstojo kelią. Kai lengvasis automobilis aplenkė ir persirikiavo į pirmą juostą, autobuso vairuotojas pradėjo mirksėti ilgosiomis šviesomis, taip akinant ne tik minimo lengvojo automobilio vairuotoją, bet ir kitus eismo dalyvius, kurie tiek leidosi nuo kalno, tiek į jį kilo.

Parodos kalno apačioje autobusas prisivijo kauniečio automobilį, atsidarė langą ir iškoliojo lengvojo automobilio vairuotoją. Kaunietis pasakoja, kad ir pats negražiai atsakė, nes tai buvo reakciją, kurią iššaukė autobuso vairuotojas. Tuomet autobuso vairuotojas vėl įjungė ilgas šviesas ir kurį laiką jas laikė, vėl akindamas kitus. Galiausiai beveik ties Kęstučio gatve, autobusas aplenkė lengvąjį automobilį, užkirto kelią ir po to nuvažiavo toliau savo maršrutu.

Vairuotojo pozicija visai kitokia

UAB „Kauno autobusai“ Transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo, jog su vairuotoju ši situacija buvo aptarta. Autobuso vairuotojas tikina, kad lengvasis automobilis užkišo kelią, o šviesų ir garsinio signalo naudojimas yra įprasta praktika avarinėje situacijoje.

„Vairuotojas aiškina taip, kad važiuojant nuo Parodos kalno lengvasis automobilis bandė užlįsti prieš autobusą, į pirmąją juostą. Kadangi vairuotojas veža daug žmonių ir ne taip lengva sustabdyti, avarinėje situacijoje panaudojo garso ir šviesų signalą.

Vairuotojas aiškina, kad kalno apačioje su kauniečiu tikrai kalbėjosi, bet be jokių keiksmų, tik paklausė: „Ką jis daro?“. Toliau pajudėjus, sukant į Kęstučio gatvę iš Vytauto pr. vėl tas lengvasis vėl tą patį pradėjo daryti. Bandė persirikiuoti į pirmą juostą prieš pat autobusą, tad autobuso vairuotojas pakartojo tą patį – spaudė signalą ir šviesas. Tuo ir baigėsi situacija, nes autobusas toliau nuvažiavo“, – pasakojo su vairuotoju situaciją apdiskutavęs R. Stankaitis.

Pasak UAB „Kauno autobusai“ atstovo, minimu vairuotoju E. Jonušu niekas iki šiol nesiskundė. Priešingai, jis neseniai apdovanotas Europos apdovanojimu už daugiausiai nuvažiuota kelią, be jokių avarijų. R. Stankaitis tikino, kad šis vairuotojas niekada neturėjo nuobaudų ir yra ne konfliktiškas žmogus.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo istorija apie įvykius Kaune ar išsakyti savo nuomonę, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA