Kelininkai laukia kauniečių pagalbos | Kas vyksta Kaune

Kelininkai laukia kauniečių pagalbos

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Atsitraukiantys žiemiški šalčiai dalyje Kauno miesto gatvių vėl kur ne kur atveria duobes. Jas tvarkantys kelininkai prašo kauniečių pasidalinti informacija apie keliuose pastebėtas kliūtis, kad šios būtų kuo greičiau pašalintos.

„Į gautą informaciją reaguojame nedelsiant. Kol dar orai nesušilo, darbai vykdomi šaltu asfaltbetoniu“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Duobes tvarko bendrovių „Kauno švara“ ir „Kauno keliai“ brigados. Kelininkai dirba dienos metu, tačiau net ir naktį, sulaukę pranešimo apie kelyje pastebėtas pavojingas vietas, dispečeriai žada pasirūpinti, kad jos būtų deramai paženklintos bei aptvertos.

Situaciją gatvėse stebi ir patys „Kauno švaros“ bei savivaldybės darbuotojai. Kiekvienos iš Kaune esančių pusantro tūkstančio gatvių apžiūrėti bei įvertinti iškart nepavyks, todėl iš gyventojų gaunama informacija leistų problemas spręsti operatyviau.

Pastebėję kelyje atsivėrusią duobę, kauniečiai apie tai turėtų pranešti bendrovės „Kauno švara“ dispečeriams ištisą savaitę ir visą parą veikiančiu nemokamu telefonu 8 800 00111 arba elektroninio pašto adresu miesto.dispecerine@svara.lt. Čia gyventojai gali atsiųsti ir nuotraukas.

„Šiemet situacija ramesnė, nes nemažai gatvių buvo pilnai suremontuotos ir ten jokių problemų nėra. Vis dėlto kitur iškart po šalčių prasidėję lietūs vietomis paplovė ir atvėrė duobes“, – teigė A. Pakalniškis.

Iš pagrindų tvarkyti Kauno gatves kelininkai pradės vidutinei paros oro temperatūrai perkopus 10 laipsnių šilumos ribą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA