Kauno policija pasigyrė praėjusių metų laimėjimais | Kas vyksta Kaune

Kauno policija pasigyrė praėjusių metų laimėjimais

R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybėje pristatyta metinė Kauno policijos ataskaita. Jos metu būtent Kauno policininkai gavo pagyrų iš generalinio komisaro, mat šio miesto pareigūnai lengviausiai priima inovacijas. Be to, pagirta ir sugebėjimas nevilkinti ikiteisminio proceso ir bylas itin greitai atiduoti teismui.

Šiandien pristatyta, kaip Kauno policininkams sekėsi išgyventi 2015-uosius metus. Kauno apskrityje praėjusiais metais užregistruota per 122 tūkst. pranešimų apie įvykius, dar beveik 16 tūkst. – administracinių teisės pažeidimų, ir 14 tūkst. nusikalstamos veiklos. Laiku sureagavus į piliečių pranešimus, „karštomis pėdomis“ sulaikyta virš 2 tūkst. nusikaltėlių.

Pastebima, jog vykdomos įvairios prevencinės akcijos padeda pasiekti vairuotojų sąmojingumą, nes vis mažiau pagaunama tų, kurie sėda prie vairo išgėrę. Ko pasekoje, praėjusiais metais Kauno apskrities keliuose žuvo 39 žmonės, kas yra 22 proc. mažiau nei 2014-aisiais. Žinoma, gali turėti įtakos ir tai, kad policininkai išdalino per 12 tūkst. atšvaitų.

Negailėjo pagyrų

Policijos vadovai tikina, jog žmonės nesvarbu skaičiai, svarbiau, ar jiems padėjo ir kaip greitai davė atsakymus į rūpimus klausimus ar suteikė pagalbą. Čia Kaunas pasižymėjo kaip pavyzdinis miestas. Praėjusiais metais buvo įsteigtas naujas padalinys – Nusikalstamų veikų registravimo skyrius, kurio dėka galima operatyviai reaguoti į nusikalstamas veikas ir greičiau jas išsiaiškinti.

„Tai yra speciali operatyvinė grupė, kuri orientuojasi greitam veikimui ir problemų sprendimui čia ir dabar. Tai Kaunas yra kaip vėliavnešys ir rezultatai yra tikrai geri. Visoje Lietuvoje turėtų būti analogiškai daroma. Šiaip Kaunas yra vienas iš tų miestų, kuris pirmas ką nors sugalvoja ir įgyvendina“, – kalbėjo generalinis komisaras Linas Pernavas.

Dėl naujos tvarkos Kauno policininkai ir prokurorai gerina rekordus. Kai visoje šalyje ikiteisminiai tyrimai gali vykti ir daugiau nei pusmetį, Kaune praėjusiais metais pasitaikęs rekordas, kuomet byla teismą pasiekė per 41 minutę. Taip taupomi pinigai ir juos galima paskirstyti kitose veiklose.

Didžiuojasi sugautais laimikiais

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas tikina, jog 2015-aisiais metais Kaunui teko garbė sučiupti stambias nusikaltėlių grupuotes. Pirmoji buvo metų pradžioje, kuomet į Kauno policijos akiratį pakliuvo padirbti eurai. Kitas atvejis, kuriuo galima tikrai didžiuotis, kuomet su anglimi į šalį pateko itin didelis narkotinių medžiagų kiekis.

„Metų pradžioje sučiupta grupuotė, kuri platino padirbtus eurus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, tad tai buvo mums didelis iššūkis. Žinoma, ta kokaino operacija, kur sulaikyta 374 kg, buvo vienintelė tokia operacija Lietuvoje. Turėjome nemažą patirtį padėdami užsienio kolegoms. Tyrimų turėjome tikrai daug“, – komentavo D. Žukauskas.

Policijos vadovas tikisi, kad ir toliau bus vykdomos įvairios prevencinės akcijos tam, kad būtų užtikrintas saugumas tiek keliuose, tiek artimojoje aplinkoje. Šiemet tikimasi daugiau pareigūnų išleisti dirbti į gatves tam, kad būtų arčiau žmonių ir dar greičiau būtų galima išspręsti jų problemas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA