Kaunas pirmą kartą rengs Pasaulio profesionalų parodomųjų šokių čempionatą | Kas vyksta Kaune

Kaunas pirmą kartą rengs Pasaulio profesionalų parodomųjų šokių čempionatą

Organizatorių nuotr.

Jau šių metų pavasarį Kauno „Žalgirio“ arenoje, „Gintarinės poros 2016“ varžybų metu, sportinių šokių mylėtojai turės galimybę pirmą kartą Lietuvoje stebėti 2016-ųjų metų Pasaulio profesionalų lygos parodomųjų šokių čempionatą. Apie tokią naujieną šią savaitę pranešė garsaus sportinių šokių klubo „Sūkurys“ nusipelnę treneriai ir vadovai, išauginę 3 pasaulio čempionų bei 4 pasaulio vice čempionų poras, Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Tarptautinės sportinių šokių federacijos organizuojamuose Pasaulio ir Europos čempionatuose profesionalų poros rungiasi atskirose šokių kategorijose: Lotynų Amerikos arba standartinių šokių grupėse. Tačiau, kaip teigia treneriai, įdomiausios varžybos ir čempionatai yra tie, kuriuose poros šoka po vieną parodomąją programą. Atliekant šiuos pasirodymus poros privalo sušokti siuitą, įpinant 4-5 standartinius ar Lotynų Amerikos sportinius šokius.

Privilioti į Lietuvą tokio masto renginį bei gauti Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasitikėjimą nebūtų taip lengvai pavykę be sportinių šokių klubo „Sūkurys“ indėlio. Šio klubo šokėjai ir treneriai, profesionalų lygos pora Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiutė, 2015 metais atstovavo Lietuvai Europos parodomųjų programų šokių čempionate ir tapo Europos čempionais.

Lietuvos porai iškovojus itin svarbų ir reikšmingą laimėjimą šiame sportinių šokių čempionate, Tarptautinė sportinių šokių federacija atsižvelgė į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus. Dėl to mūsų šaliai buvo patikėta organizuoti 2015 m. Pasaulio standartinių šokių mėgėjų čempionatą Vilniuje ir šiais metais − pasaulinio lygio parodomųjų šokių čempionatą. Pastarasis bus rengiamas tradicinių 52-ųjų„Gintarinės poros 2016“ varžybų metu, gegužės 8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Mes tikrai turime kuo didžiuotis ir labai džiaugiuosi, jog kauniečiai bus šio įvykio liudininkais“, − apie paskelbtą naujieną kalbėjo visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ bei Kauno miesto tarybos narė Jūratė Norvaišienė.

Šis profesionalų lygos čempionatas Lietuvoje ir Kaune rengiamas pirmą kartą, todėl „Gintarinės poros 2016“ ir Pasaulio parodomųjų šokių čempionato šventės globėjais sutiko būti LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius bei Kauno miesto savivaldybė.

Kaip ir praėjusių metų varžybų finale, šiemet Kauno „Žalgirio“ arenoje gros Dave Benton šokių orkestras (Estija). Šokėjams „Gintarinės poros 2016“ varžybose balus skirstys penkiasdešimt tarptautinės klasės teisėjų iš trylikos pasaulio šalių ir devyni užsienio teisėjai vertins Pasaulio profesionalų lygos parodomųjų šokių čempionato dalyvius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA