E. Daktaro nuotykiai tęsiasi toliau: muštynės kilo po konflikto su K. Krivicku | Kas vyksta Kaune

E. Daktaro nuotykiai tęsiasi toliau: muštynės kilo po konflikto su K. Krivicku

delfi.lt 2016/02/03 16:02
DELFI nuotr.

Aiškėja, kad iki gyvos galvos įkalinto Kauno nusikalstamo pasaulio šulo Henriko Daktaro sūnus Enrikas Daktaras, kurį prokurorai kaltina dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir dviejų žmonių sužalojimo dabar jau neveikiančiame sostinės naktiniame klube „Absento fėjos“, prieš muštynes buvo įsivėlęs į konfliktą su televizijos laidų prodiuseriu Kristupu Krivicku.

Tai trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme pareiškė buvęs klubo „Absento fėjos“ administratorius Artūras Šapolas.

Pasak jo, naktiniame klube lankęsis E. Daktaras konfliktavo su K. Krivicku – jie kalbėjosi prie baro. klube „Atrodė, kad pokalbis K. Krivickui nepatiko, jis nenorėjo tęsti pokalbio ir išėjo iš baro “, – sakė A. Šapolas.

Jis pažymėjo, kad tik vėliau E. Daktaras įsivėlė į konfliktą su kitais dviem lankytojais, dėl kurių sužalojimo dabar yra teisiamas. Tiesa, anot administratoriaus, baro klientai nurodė, kad konfliktą išprovokavo čia lankęsis verslininkas Jonas Žilinskas.

Tuo metu E. Daktaras sako, kad jokio konflikto su K. Krivicku net nebuvo.

„Kadangi K. Krivickas yra ne vieną laidą sukūręs, iš matymo mes vienas kitą žinome, aš tiesiog norėjau jį užkalbinti, bet žmogus nenorėjo benrauti ir nebendravo, –sakė E. Daktaras. – Jokio konflikto nebuvo. O dėl ko nenorėjo bendrauti, matyt, suprantama, mes ne draugai – man tiesiog buvo įdomu.“

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ovidijus Ramanauskas toliau nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pateikti E. Daktarui – prokurorai teigia, dar praėjusių metų gegužės 11 d., apie 4 val., su drauge Gintare Vilniuje viešėjęs E. Daktaras be jokios priežasties prisikabino prie baro administratoriaus Andriaus Butrimo ir tą vakarą čia apsilankiusio J. Žilinsko.

Trečiadienį apklausęs liudytojus teismas ketino klausytis prokuroro baigiamosios kalbos, tačiau šis pareiškė, kad jam reikia laiko jai pasiruošti. Kokia bausmė bus siūloma E. Daktarui, turėtų paaiškėti vasario pabaigoje.

Tačiau, pasak E. Daktaro, savo verdiktą priims teismas. „Niekas pretenzijų neturi, net pats prokuroras sako, kad jeigu ne mano pavardė, būtų nutraukęs ikiteisminį tyrimą, nes ir patys nukentėjusieji prašė nutraukti, – mano pavardė garsi, nenori prisiimti atsakomybės ir palieka spręsti teismui“, – pažymėjo jis.

Pasakojo apie linksmybes bare

Pareigūnai nustatė, kad administratoriui E. Daktaras sudavė per nosį, o J. Žilinskui smogė į kairį petį ir pakėlęs už ausų nutrenkė ant žemės.

E. Daktaras kaltinimus pripažįsta tik iš dalies – tikina, kad nieko specialiai nemušė, žmonės galėjo būti netyčia sužaloti, tačiau apie pokalbį su televizijos laidų prodiuseriu K. Krivicku net neužsiminė.

Jis pasakojo, kad tą naktį su drauge Gintare linksminosi naktiniame klube, prie baro bendravo su J. Žilinsku.

„Su juo teko pabendrauti gal dešimt minučių, gal ir pasiginčijome diskutuodami, bet paskui priėjo mano draugė ir pasakė, kad nori valgyti, – teisme sakė E. Daktaras. – Tada J. Žilinskas man pasakė, kad eik, zuiki, tave pamaitins. Šie žodžiai mane įžeidė – mane, didelį žmogų, pavadino zuikiu, todėl jam pasakiau, kad pas jį patį ausys yra kaip pas zuikį. Ir norėjau jį pakelti už ausų, bet tada gavau smūgį į šoną.“

Kaltinamasis tikino, kad tada griuvo ant grindų ir buvo sumuštas.

„Gal ir galėjau kažką alkūne užkliudyti, juk moku gintis, – kalbėjo E. Daktaras. – Pajutęs smūgius bandžiau stotis ir išeiti iš klubo, bet tuo metu buvo smūgių kruša, galvą dengiausi alkūnėmis, todėl gal ką nors ir kliudžiau, bet tikrai – netyčia.”

Iš klubo į lauką išvestas E. Daktaras atgal nebuvo įleistas, todėl ėmė spardyti duris – teisinosi, kad taip elgėsi tik dėl to, jog viduje buvo likusi jo draugė.

„Į mane visi žiūri taip, kad esu blogas žmogus, jeigu būčiau aš pirmasis parašęs pareiškimą, tai kažkas kitas šioje byloje būtų įtariamasis, – kaltinimais piktinosi E. Daktaras. – Jeigu būčiau kažką prisidirbęs, kitus kartus manęs į klubą būtų neįleidę, bet visada įleisdavo.” E. Daktaras taip pat pabrėžė, kad nieko specialiai klube nemušė, o atvirkščiai – pats buvo sumuštas, nors ir „moka gintis”.

Tuo metu naktinio klubo “Absento fėjos” administratorius Andrius Butrimas, kuriam E. Daktaras, įtariama, sudavė apie aštuonis smūgius bei sulaužė nosį, sakė, kad su E. Daktaru susitaikė, nes jis atlygino žalą.

Administratorius prisiminė, kad tą naktį prie baro matė stovinčius klientus J. Žilinską ir E. Daktarą, jie labai garsiai kalbėjosi.

„Paskui tarp jų įvyko konfliktas, ėjau daryti tvarkos, kai E. Daktaras klientą rankomis paėmė ar norėjo paimti už galvos, – sakė A. Butrimas. – Kai juos išskyriau, gavau smūgį į nosį. Paskui E. Daktarą apsikabinau ir tempiau iš klubo, kol galop išvedžiau.“ Jo teigimu, E. Daktaras buvo agresyviai nusiteikęs ir šaukė, kad „jūs nežinote, su kuo turite reikalų, jums dabar bus p…“.

Tuo metu kitas nukentėjusysis J. Žilinskas teisme sakė, kad su E. Daktaru nekalbėjo nei apie zuikį, nei apie jo ausis.

„Tada buvau prie baro, kai jis man ne kartą siūlė kartu išgerti, nesutikau, buvau nusisukęs, kai pajutau smūgį į kairįjį petį, nuo jo nugriuvau, o kai atsikėliau, pamačiau, kad administratorius jau yra kruvinas, jam buvo sumušta nosis“, – teigė vyras.

J. Žilinskas taip pat pažymėjo, kad E. Daktarui neturi jokių pretenzijų. „Susitaikėme“, – sakė jis.

Kad E. Daktaras klientą buvo pakėlęs už ausų ir net jį sviedė „lyg paukštelį“ maždaug porą metrų, teisme patvirtino klube padavėju dirbęs Jonas Baublys.

Anot jo, po smūgio J. Žilinskas „atsijungė ir dar kažką burbuliavo“.

Jeigu teisme bus įrodyta E. Daktaro kaltė, jam grės laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA