Pirma naujoviškos taros supirkimo sistemos diena: žmonės ieško ženklų | Kas vyksta Kaune

Pirma naujoviškos taros supirkimo sistemos diena: žmonės ieško ženklų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors vakar tik pradėjusi veikti naujoji taros supirkimo sistema sustreikavo, prekybininkai pastebi, jog pirkėjai noriai ieškojo depozito ženklu pažymėtų prekių.

Nuo vasario pirmosios dienos įsigaliojo nauja taros supirkimo sistema, kai įvairią plastikinę, metalinę ar stiklinę tarą nuo gėrimų reikia grąžinti į taromatus. To nepadarius, pirkėjas neatgauna sumokėto depozito, kuris yra 10 centų.

Tiesa, kol kas šioje sistemoje dalyvauja ne visi rinkoje esantys buteliai ar skardinės. Taromatai priima tik tuos, kurie yra pažymėti specialiu ženklu, kurį tarą surenkantys automatai nuskenuoja ir pagal tai išrūšiuoja. Gamintojai tokius ženklus turi uždėti iki gegužės 1 d., tad šiuo metu ir rinkoje yra dviejų tipų tara – superkama ir ne. Prekybininkai tikina, jog reikia žmones pratinti prie naujos tvarkos.

„Dabar svarbiausia yra žmogaus švietimas. Parduotuvėse nurodoma, už kurią tarą jau reikia mokėti depozitą, už kurią ne“, – komentavo prekybos centro „Maxima“ atstovė spaudai Renata Saulytė.

Atstovė pateikė ir prelimarius pirmosios dienos stebėjimus, kokią tarą renkasi pirkėjai. Nors pažymėtos taros dar nėra daug, tačiau prekybininkai pastebi, kad žmonės ieško depozito ženklų ir yra linkę labiau pirkti jau pažymėtą tarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA