To dar nebuvo: Kauno talentus pardavinės mieste pradėjęs veikti kastingas | Kas vyksta Kaune

To dar nebuvo: Kauno talentus pardavinės mieste pradėjęs veikti kastingas

Organizatorių nuotr.

Į miestą įžengia naujovė – Kauno kastingas, kuris kviečia registruotis ir patekti į įvairių filmų scenas ar projektus bei už tai gauti atlygį. „Cinema Kaunas“ kastingo tikslas – į miestą atvykstantiems filmų kūrėjams parodyti, kad Kaunas taip pat turi talentingų žmonių, kurie gali pasirodyti didžiuosiuose ekranuose.

Idėja įkurti „Cinema Kaunas“ kastingą kilo dėl to, kad dabar daugiausiai filmų kūrėjų iš užsienio renkasi filmuotis Vilniuje, tačiau Kaunas ne ką prastesnis. Čia yra ir nuostabus senamiestis, ir upės, jachtos, miškai, unikali architektūra, tikra miesto dvasia ir visa kitą, ko reikia geram filmui. Trūksta tik vieno – žmonių. Todėl kastingo įkūrėjai kviečia užpildyti anketas ir turėti galimybę nusifilmuoti įvairiuose užsienio ar lietuvių filmo kūrėjų darbuose.

„Mes norime pasauliui parodyti, kad ir Kaunas turi talentų. Todėl renkame įvairaus amžiaus, kūno sudėjimo, lyties žmones, kurie galėtų pabūti modeliais, antraleiliais aktoriais ar net pačiam suvaidinti pagrindinę rolę. Žinoma, užsiregistravę kastinge, gali sulaukti ir ne tik filmų kūrėjų pasiūlymų šiek tiek užsidirbti. Štai pavyzdžiui, į Kauną atvyksta kirpėja ir jai reikia modelio, tai galbūt būtent Jūs tiksite ir norėsite pasidaryti šukuoseną“, – kalbėjo „Cinema Kaunas“ kastingo direktorius Rytis Januška.

Vien kitiems metams numatyti penki filmai, kurie bus filmuojami Kaune, tačiau trūksta žmonių. Taip siekiama atgaivinti ne tik patį miestą, bet taip pat ir kiną Kaune.

Pasirodyti didžiuosiuose ekranuose iš tiesų paprasta

Vadovas patikslina, jog užpildžius kastingo anketą, dar nereiškia, kad žmogus iškart gaus darbą, nes aktorius renkasi užsakovas. Be to, vaidmenys yra apmokami, tačiau žmonės gali pažymėti ir tai, kad sutinka filmuotis savanoriškais tikslais, tuomet atlygis nėra mokamas, tačiau kastingas vis tiek neša atsakomybę už savo žmones.

R. Januška pažymi, kad ypatingai reikalingi vaikai. Tuomet reikia ne tik vaikų anketos, bet taip pat ir sutikimo, kad nepilnametį galima būtų filmuoti.

„Cinema Kaunas“ kastingo atstovai patikina, jog kauniečiai, kurie nori pabandyti laimę kine, turi tiesiog užpildyti anketą. Nebūtina įdėti labai profesionalių nuotraukų, nes pats kastingas organizuoja fotosesijas.

Jei norite pamatyti save didžiuosiuosi kino ekranuose, užpildykite anketą ir užkabinkite užsakovą.

Kastingo anketą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA