Kauno rajono vadovas V.Makūnas – tarp geriausių Lietuvos merų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono vadovas V.Makūnas – tarp geriausių Lietuvos merų

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame savaitraščio „Veidas“ surengtoje geriausių Lietuvos merų apdovanojimo ceremonijoje už rūpinimąsi gyventojais ir šiuolaikiškas idėjas padėkota labiausiai nusipelniusiems savivaldybių vadovams.

Geriausiu Lietuvos meru pripažintas politikos debiutantas, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis (88,77 balo). Po kitų didžiųjų miesto vadovų – Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko (88,51) ir sostinės mero Remigijaus Šimašiaus (85,88) – atsidūrė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis surinko 84,18 balo – tai geriausias rezultatas tarp ne miesto savivaldybių vadovų.

Po V. Makūno geriausiųjų dešimtuke seka Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius Akmenės meras Vitalijus Mitrofanovas, Palangos meras Šarūnas Vaitkus, Birštono merė Nijolė Dirginčienė ir Neringos meras Darius Jasaitis.

Žurnalo „Veidas“ redaktorius Rimvydas Valatka sakė, kad merai buvo rinkti atsižvelgiant į tris kriterijus. Tai savivaldybės vieta 2015 m. „Veido“ savivaldybių reitinge, jau penktus metus rengiamo Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) Lietuvos savivaldybių indekso 2015 m. duomenys ir apklausos dalyvių balsai.

Kauno rajonas pagal LLRI instituto sudarytą savivaldybių indeksą jau ketvirtą kartą užėmė pirmą vietą tarp 54 ne miesto savivaldybių. Už sparčiausią verslo plėtrą Kauno rajono savivaldybė 2015 metais pelnė Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Ūkio ministerijos „Auksinę krivūlę“.

V. Makūno vadybinius gebėjimus ir aktyvų bendradarbiavimą su verslu pastebėjo ir Lietuvos pramonininkų konfederaciją – pernai Kauno rajono meras buvo apdovanotas A. Graičiūno aukso medaliu ir skulptūrine kompozicija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA