Atskleistos M.A.M.A. 2015 apdovanojimų kortos: triumfavo Monika Linkytė | Kas vyksta Kaune

Atskleistos M.A.M.A. 2015 apdovanojimų kortos: triumfavo Monika Linkytė

delfi.lt 2016/01/29 20:04

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidėjo laukiamiausias Lietuvos muzikos pasaulio renginys – kasmetiniai M.A.M.A. 2015 apdovanojimai. Šįvakar ant scenos žengia daugybė atlikėjų, tačiau kurie iš jų rankose laikys prestižines statulėles?

Iškilmingą ceremoniją šiemet veda netikėtas duetas – humoristas Justinas Jankevičius ir jo šio vakaro bei gyvenimo partnerė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Pastaroji nominuota net keturiose nominacijose.

Ceremoniją pradėjo Metų proveržio nomacija. O štai laimėtoją pristatyti atvyko „Dakaro“ lenktynininkas Antanas Juknevičius. Laimėtojais šįkart tapo grupė Antikvariniai Kašpirovskio dantys.

„Ačiū visiems, gerai čia prasisukom šiemet“, – atsiimdami apdovanojimą tarė grupės nariai.

Metų koncertinės grupės (atlikėjo/atlikėjos) statulėlę šįkart pelnė Marijonas Mikutavičius. Įteikti apdovanojimo ant scenos užlipo aktorius Ramūnas Cicėnas.

„Neslėpsiu – tikėjausi“, – pašmaikštavo M. Mikutavičius, rankose laikydamas savo apdovanojimą.

Metų hip-hopo grupe šįkart tapo Lilas ir Innomine. Apdovanojimą jiems įteikė akordeono virtuozas Martynas Levickis.

Operos solistas Rafailas Karpis pristatė roko kategorijos nugalėtoją. Tad Metų roko grupe tapo scenos veteranai „Bix“.

Vienas iš „Radiocentro“ kūrėjų Arnas Klivečka pristatė Metų elektroninės muzikos grupės titulą pelnė ekstravagantiškieji Beissoul & Einius. Tiesa, grupei į ceremoniją atvykti nepavyko.

Metų alternatyvos grupę
pristatė grupės „Empti“ lyderė Giedrė Kilčiauskienė. Statulėlę į rankas ji įdavė grupei „Garbanotas bosistas“.

Metų popmuzikos grupe
tapo Leonas Somovas ir ant scenos visą vakarą praleidusi Jazzu. Apdovanojimą jiedu atsiėmė iš renginių organizatoriaus Jogailos Morkūno rankų.

Metų vaizdo klipo apdovanojimą šįkart laimėjo Antikvariniai kašpirovskio dantys ir jų vaizdo klipas „Į Venesuelą“. Grupę apdovanojo režisierius Romas Zabarauskas.

Monika Linkytė patyrė dvigubą triumfą: pelnė laurus Metų kūrinio ir Metų albumo nominacijose. Netrukus paaiškėjo, kad Monika pelnė ir Metų atlikėjos titulą.

Pasidžiaugti pergale proga gavo ir atlikėjas Vaidas Baumila – jis pelnė Metų atlikėjo titulą.

Ir paskutinį titulą – Metų grupės – pelnė talentingieji Leonas Somovas su Jazzu.

Už nuopelnus lietuviškai muzikai šįvakar buvo iškilmingai pagerbtas legendinis ansamblis „Nerija“ su Edmundu Kučinsku priešaky. Estrados grandas prisiminė ir šviesaus atminimo kolegą Stasį Povilaitį ir pavadino jį visų laikų mėgstamiausiu bei pačiu populiariausiu ansamblio nariu.

Po Edmundo kalbos fone pasigirdo S. Povilaičio daina ir jam atminti skirtas vaizdo siužetas. Netikėtumu tapo ir Rūtos Ščiogolevaitės pasirodymas scenoje.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA