Kaune – siekis iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes | Kas vyksta Kaune

Kaune – siekis iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kaune prasidės tris dienas truksiančios Lietuvos žiemos pirmenybės. Į plaukimo kompleksą “Girstutis” susirinks beveik 300 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Moldovos.

Besivaržančius plaukimo takeliuose išvysime perspektyvius Lietuvos plaukikus: Lietuvos rekordus vis gerinantį Daną Rapšį, taip pat puikius rezultatus rodančius Povilą Strazdą, Deividą Margevičių, Andrių Šidlauską ir kt. Varžybose taip pat dalyvaus Londono olimpinėse žaidynėse du sidabro medalius laimėjusi baltarusė Aliaksandra Herasemenia.

Jie ir kiti pirmenybių dalyviai Kaune varžysis ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes – pirmenybės įtrauktos į žaidynių kvalifikacinių varžybų sąrašą.

Lietuvos žiemos pirmenybės svarbios ir į olimpiadą dar nepretenduojantiems jauniesiems plaukikams, nes jos yra įtrauktos į Europos jaunimo bei suaugusiųjų čempionatų atrankinių varžybų sąrašą.

Dalyviai varžysis daugybėje rungčių: 1500, 800, 400, 200, 100, 4×200, 4×100, 50 m laisvu stiliumi, 200, 100, 50 m nugara, 200, 100, 50 m krūtine, 400, 200, 100, 50 m peteliške, 400, 200 m kompleksinio ir 4×100 kombinuoto plaukimo.
Parengiamieji plaukimai ketvirtadienį ir penktadienį prasidės nuo 10:30 val., o finaliniai – nuo 17 val. Šeštadienį atitinkamai – nuo 10 ir 16 val.

“Girstutyje” jau yra vykę trys Lietuvos plaukimo čempionatai bei Baltijos šalių plaukimo čempionatas. Į Kauną daug varžybų dalyvių pritraukia ne tik noras rungtis, bet ir puikios sąlygos. Modernus baseinas atitinka visus tarptautinius standartus, čia yra įrengta elektroninė laiko skaičiavimo įranga.

Lietuvos žiemos pirmenybes rengiančios Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis džiaugėsi, kad per pastaruosius kelerius metus ne tik smarkiai pagerėjo Lietuvos plaukikų rezultatai, bet ir padidėjo visuomenės susidomėjimas šiuo sportu. Pernai respublikinėse varžybose dalyvavo virš 1000 įvairaus amžiaus plaukikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA