Policijos ateities planai: būti arčiau žmogaus ir gauti bent 1000 eurų algą | Kas vyksta Kaune

Policijos ateities planai: būti arčiau žmogaus ir gauti bent 1000 eurų algą

R. Tenio nuotr.

Įvairūs policijos atstovai, vadovai, komisarai pasisakė apie tai, kas laukia 2016-2020 metais. Planuose – pakelti pasitikėjimą pareigūnais, teikti kokybiškas paslaugas. Viena iš pagrindinių naujovių – policijos pertvarka, kur leis pareigūnams labiau priartėti prie žmogaus.

Policijos departamentas paviešino interviu su įvairiais šios institucijos atstovais. Kalbama, ko vadovai tikisi ir kaip sieks tai įgyvendinti. Komisaras Linas Pernavas, Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kiti policijos vadovai išsakė, jog vienas iš pagrindinių siekių yra sumažinti atskirtį tarp visuomenės ir pareigūnų. Prabilta ir apie kriminalinės bei viešosios policijos sujungimą, kuomet didžiosios pajėgos bus telkiamos ne kabinetuose.

Policijos vadovai pripažįsta, jog ateinančiais metais stengsis labiau orientuotis į nukentėjusį žmogų, o ne nusikaltėlio pagavimą. Šiuo metu yra maždaug 1600 gatvėje dirbančių pareigūnų, tad stengsis, kad tokių policininkų padvigubėtų tam, kad nukentėjęs žmogus kuo operatyviau sulauktų pagalbos.

Kita problema, kurią kelia policijos vadovai – pačių policininkų atlyginimai. Komisarai pabrėžia, kad pareigūnai turi gyventi oriai ir už jų darbus turi būti tinkamai apmokėta. L. Pernavas sakė, kad per penkerius metus stengsis įvykdyti tai, kad pareigūnas mažiausiai gautų 1000 eurų į rankas.

Apie visus policijos ateities planus žiūrėkite Policijos departamento pateiktame vaizdo įraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA