Kauno planuose – nauji troleibusai | Kas vyksta Kaune

Kauno planuose – nauji troleibusai

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Užsienio kompanijos domisi įmonės UAB „Kauno autobusai“ paskelbtu panaudotų troleibusų pirkimo konkursu. Taip pat įmonės atstovai prabilo apie naujų troleibusų įsigijimo planus.

Kaune jau gal pusantrų metų UAB „Kauno autobusai“ skelbia panaudotų troleibusų pirkimo konkursus, tačiau niekada užsienio įmonės negalėdavo pasiūlyti to, kas tiktų Kaunui. Konkurso sąlygose nurodoma, kad miestas ieško dvylikos, ne senesnių kaip 1999-tų metų troleibusų. Pagrindinė sąlyga – kad transporto priemonė būtų žemagrindė.

Tačiau kiek kartų buvo skelbtas konkursas, tiek nieks negalėjo nieko pasiūlyti. Dažniausiai tiekėjai neatitikdavo skelbto konkurso sąlygų, nes siūlydavo senesnius troleibusus -1984-1985 metų. Tokius siūlymus UAB „Kauno autobusai“ atmesdavo ir skelbdavo naują konkursą. Panašu, kad šį kartą kažkas užkibo.

„Su troleibusų pirkimo konkursais turime problemų. Dažniausiai atmesdavome siūlymus, nes nėra prasmės pirkti senesnius, o be to, ne visi troleibusai tinka mūsų tinklui. Paskutinis konkursas skelbtas sausio 11 dieną. Šį kartą susidomėjimas yra ir turime vieną pasiūlymą, tad gal pavyks ką nors nusipirkti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo UAB „Kauno autobusai“ atstovė Ramunė Tarandė.

Kol kas neatskleidžiama įmonė, kuri siūlo Kaunui troleibusus. Aiškesnės detalės paaiškės po derybų su konkurso dalyviu. Tuomet turėtų būti paskelbta ir suma, ir troleibusų specifikacijos. Atstovė atskleidė tik vieną detalę – Kaunui siūlomi troleibusai yra naujesni nei 1999-ti metai.

Planuose ir visai nauji troleibusai

UAB „Kauno autobusai“ strateginiuose planuose yra įtraukta pirkti 60 visiškai naujų troleibusų, tačiau kol kas dar nežinia, kada gali būti paskelbtas konkursas.

„Reikia, kad tai patvirtintų įmonės valdyba bei pritartų miesto valdžia. Be pritarimo sunku pasakyti, kada galima būtų skelbti konkursą, tačiau planuose tai tikrai yra. Pirkimas būtų įgyvendintas per 3-4 metus“, – komentavo R. Tarandė.

Šiuo metu dar neatskleidžiama, kokios sumos reikėtų įsigyjant naujus troleibusus, tačiau jie turės būti taip pat žemagrindžiai ir pritaikyti Kauno miestui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA