Pričiupo: vogė nuomotus prabangius automobilius | Kas vyksta Kaune

Pričiupo: vogė nuomotus prabangius automobilius

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-iajame skyriuje atliko ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. (Vagystė), 182 str. 2 d. (Sukčiavimas), 306¹ str. 1d. (Transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimas, neteisėtas sunaikinimas ar pakeitimas).

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2015 m. vasario 10 d. į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (toliau – Kauno apskr. VPK) kreipėsi pilietis (gimęs 1970 m.), kuris pranešė, kad laikotarpiu nuo vasario 9 d. 22.30 val. iki vasario 10 d. 4.30 val. Kaune, Vievio g., pavogtas įmonei priklausantis automobilis „Opel Insignia“ (2012 m., 15 510 eurų vertės), kuris buvo išsinuomotas.

Į Kauno apskr. VPK kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės darbuotoja, pranešdama apie tai, kad 2015m. birželio 8 d., užsienio pilietis S. A. O. išsinuomojo automobilį „Mercedes Benz S320“ (2009 m., 28 000 eurų vertės), kurį turėjo gražinti birželio 13 d., tačiau jo negražino.

Į Vilniaus apskr. VPK kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės vadovas, pranešdamas, kad 2015 m. birželio 9 d. užsienio piliečiui S. A. O. buvo išnuomotas automobilis „BMW 730“ (12 000 eurų vertės), tačiau jis sutartu laiku automobilio negrąžino. Ikiteisminio tyrimo metu automobilis buvo surastas su suklastotu VIN numeriu.

2015 m. birželio 14 d. į Kauno apskrities VPK kreipėsi uždarosios akcinės bendrovės darbuotojas, pranešdamas, kad pagal nuomos sutartį išnuomojo Airijos piliečiui, prisistačiusiam ir vairuotojo pažymėjimą pateikusiam asmeniui S. A. O., automobilį „BMW X5“ (2008 m., 17 000 eurų vertės). Automobilis pasibaigus nuomos sutarties terminui grąžintas nebuvo.

Kruopštaus ir intensyvaus ikiteisminio tyrimo metu nustatyta kad kaunietis, anksčiau teistas užsienyje, (gimęs 1974 m.), dalį nusikalstamų veikų padarė veikdamas kartu su Airijos piliečiu (gimusiu 1995 m.). Pastarasis pateikdavo automobilių nuomos kompanijoms suklastotą vairuotojo pažymėjimą ir išsinuomodavo automobilius, tačiau, pasibaigus nuomos sutarčiai, jų negražinant. Taip pat nustatyta, kad Lietuvos Respublikos pilietis, dar prieš pagrobiant automobilį, jį išsinuomodavo iš įvairių įmonių ir automobiliuose įmontuodavo savo GPS sekimo įrangą. Po kurio laiko, žinodamas, kur yra sekamas automobilis, jį pagrobdavo bei įmontuodavo GSM slopintuvus.

Visi pagrobti automobiliai surasti ir gražinti savininkams. Užsienio piliečio, kuris nuomos kompanijoms pateikdavo suklastotą vairuotojo pažymėjimą tapatybė nustatyta, jo atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas. Lietuvos Respublikos piliečio atžvilgiu byla perduota teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA