Kauno pilyje apsigyveno vaiduoklis | Kas vyksta Kaune

Kauno pilyje apsigyveno vaiduoklis

Organizatorių nuotr.

Kauno pilis džiaugiasi dar vienu neįprastu eksponatu – vaiduokliu Rikiu. Šis „gyventojas“ pilyje atsidūrė neatsitiktinai – jo atsiradimu pasirūpino Kauno pilies darbuotojai bei kauniečių įmonė „Indeform“. Dabar muziejus kviečia lankytojus iš arčiau susipažinti su naujuoju požemių saugotoju.

„Kauno pilis turi šimtų metų senumo legendą, kuri byloja, kad joje yra dvasių ir vaiduoklių“ – pasakoja Kauno pilies vedėjas Paulius Stanišauskas. Todėl iškilo poreikis lankytojams parodyti, kaip atrodytų tikroji Kauno pilies dvasia. Naujasis eksponatas Rikis bokšto požemiuose atsidūrė planuotai. „Pirmasis vaiduoklis buvo sukurtas VDU Multimedijos laboratorijoje, tačiau jis yra stacionarus, todėl kilo mintis padaryti ir antrąjį, judesius atliekantį interaktyvų eksponatą, kad lankytojai galėtų su juo pabendrauti“ – teigia P. Stanišauskas.

Tai buvo Kauno miesto muziejaus inicijuotas projektas, kuriam reikėjo jį įgyvendinti gebančios įmonės. „Šis projektas mus sudomino savo unikaliu interaktyvaus veikėjo panaudojimu. Paprastai muziejuose matomi statiški eksponatai, o šis – judantis ir bendraujantis su lankytojais. Tai labai pagyvina ne tik pačią ekspoziciją, bet ir pritraukia nemažai lankytojų dėmesio“ – privalumus vardija UAB „Indeform“, užsiimančios vaizdo technologijų, interaktyvių sistemų ir skaitmeninės grafikos kūrimu, direktorius Algirdas Noreika.

Nukeliavus į pilies požemius, atsistojus ant specialios pakylos ir pakėlus ranką, vaiduoklis pasisveikina su lankytoju. Pakėlus kitą ranką – demonstruoja savo ginklus, o kartais ir pajuokauja.

„Pabaigus projektą, Rikis galėjo tik pasisveikinti, tačiau suradę daugiau laiko, prie jo prisėdome papildomai ir sukūrėme daugiau smagių animacijų, kurias dabar jau gali pamatyti ir lankytojai. Muziejaus darbuotojai patys su malonumu užeina „pabendrauti“ su šiuo eksponatu ir girdėjome puikių atsiliepimų iš lankytojų, ypač iš vaikų“ – džiaugiasi A. Noreika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA