D. Gineikaitė apgirto dėl burnos skalavimo skysčio? | Kas vyksta Kaune

D. Gineikaitė apgirto dėl burnos skalavimo skysčio?

Šiandien Kauno apylinkės teisme nagrinėta buvusios Nacionalinės Žemės tarnybos vadovės Daivos Gineikaitės byla. Jos metu kaltinamoji pareiškė, kad į alkotesterį galėjo pripūsti alkoholio, nes vartojo burnos skalavimo skystį.

Avarija Savanorių prospekte įvyko gruodžio 19 dieną. Tuomet kitam avarijos dalyviui pasirodė, kad D. Gineikaitė buvo išgėrusi, todėl iškvietė pareigūnus. Pareigūnai nustatė vidutinį girtumą, tačiau moteris su parodymais nesutiko ir norėjo važiuoti į gydymo įstaigą duoti kraujo. Visgi, iki Kauno klinikinės ligoninės D. Gineikaitė nuvyko tik po beveik keturių valandų, tačiau tikina, kad taip suvėlavo ne dėl savo kaltės.

„Mes apie valandą užtrukome eismo įvykio vietoje, po to pareigūnai liepė važiuoti į komisariatą, ten dar kokią valandą pildėm dokumentus. Tada automobilį palikome autoservise, bet ten ilgai netrukome ir vykome į ligoninę. Kadangi aš nežinojau, kur galima duoti kraujo, skambinau pažįstamam medikui ir jis nurodė gydymo įstaigą“, – teismo posėdžio metu kalbėjo D. Gineikaitė.

Kaltas burnos skalavimo skystis?

Avariją sukėlusi ir jau posto netekusi moteris prisipažino, kad išvakarėse turėjo kalėdinį vakarėlį, tačiau ryte jautėsi gerai, todėl ryžosi važiuoti į Kauną. Teismo posėdžio metu D. Gineikaitės advokatas pateikė medicininius išrašus, kuriuose nurodoma, kad jo ginamoji dėl dantų problemų turi naudoti dantų skalavimo skystį „Listerin“, kuriame yra etanolio. Kaltinamoji spėja, kad alkotesterį galėjo suklaidinti būtent dantų skalavimo skystis, nes jį vartoja labai dažnai.

„Kadangi daug rūkau, stengiuosi parūkius iškarto prasiskalauti. Avarijos dieną kito automobilio vairuotojas mane visą laiką filmavo, todėl neturėjau kur išspjauti skysčio, todėl jį prarijau. Aš per dieną beveik visą buteliuką sunaudoju“, – teisėjai pasakojo D. Gineikaitė.

Kauno apylinkės teismas nutarė įtraukti šiuos duomenis į bylos nagrinėjimą. Taip pat bus duota prokurorui užklausa dėl susipažinimo su STT duomenimis, nes jų nėra matę nei advokatas nei pati D. Gineikaitė. Kitas teismo posėdis vyks vasario pabaigoje. Jo metu bus apklaustas kitas avarijos dalyvis bei policijos pareigūnai, kurie atvyko į įvykio vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA