Kauniečiai nesiliauja fiksavę, kaip policija pažeidinėja KET | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nesiliauja fiksavę, kaip policija pažeidinėja KET

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Po savaitgalį paskelbto vaizdo įrašo, kaip policijos automobilis pavojingai manevruoja Ateities plente, kitas portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas dalinasi filmuota medžiaga, kur galima matyti galimai kelių eismo taisyklių nesilaikantį policijos ekipažą.

Vaizdo įraše matoma, kaip pareigūnai atkarpoje tarp Garliavos ir Aleksoto lekia beveik šimtu kilometrų per valandą, nors ten didžiausias leistinas greitis yra 50 km/h.

Filmuotą medžiagą atsiuntęs kaunietis ironiškai klausė, jog galbūt kažkas jam nežinant pakeitė kelyje stovinčius ženklus bei pridėjo, jog taip važiuojantį policijos automobilį mato jau ne pirmą kartą.

Tiesa, pats kaunietis, fiksuodamas pareigūnų nusižengimą, jį persekiojo taip pat gerokai viršydamas kelyje leistiną greitį.

Gali būti, jog ekipažas važiavo į iškvietimą nenorint gasdinti aplinkinių, tačiau kelių eismo taisyklės aiškiai nurodo, jog policijos automobilis privalo laikytis kelių eismo taisyklių, nebent šis važiuoja su įjungtais švyturėliais, o kitų išimčių nėra.

Tačiau Lietuvos policijos feisbuko paskyroje prieš kurį laiką buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame piliečiai užfiksavo policijos automobilį, kuris važiavo pažeidžiant kelių eismo taisykles. Policijos atstovai po tyrimo paskelbė, kad patruliai skubėjo į iškvietimą, o įsijungti švyturėlių nebuvo reikalo.

Piliečiams, kurie stengiasi laikytis kelių eismo taisyklių reikalavimų būtų kur kas ramiau, jei policijos pareigūnai, vykdydami jiems pavestas pareigas ir važiuojantys į įvykius ne pagal kelių eismo taisykles, įsijungtų švyturėlius ir taip nekeltų papildomų diskusijų viešoje erdvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA