„Lidl” ieško darbuotojų savo logistikos centrui Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

„Lidl” ieško darbuotojų savo logistikos centrui Kauno rajone

delfi.lt 2016/01/14 13:12
"Mitnija" nuotr.

Į Lietuvą ateinantis mažmeninės prekybos tinklas „Lidl“ jau ieško darbuotojų savo logistikos sandėliui Kaune, Ramučiuose. Tai – vienas iš žingsnių ruošiantis parduotuvių tinklo atidarymui.

Sausio pradžioje šiam logistikos sandėliui trūko apie 10 darbuotojų, tai – administracijai reikalingas personalas, pavyzdžiui, sekretoriato bei sandėlio apskaitos grupės specialistai.

Taip pat ieškoma ir logistikos centro darbuotojų, pavyzdžiui, krovėjų ir krautuvo vairuotojų sandėlyje, prekių užsakymų, kontrolės specialistų, užsakymų komplektuotojų, prekių paskirstytojų ir išvežiotojų, antrinių žaliavų tvarkytojų.

Bendrovės „Lidl Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių departamento vadovė Agnė Dalia Gaižauskienė DELFI komentavo, kad logistikos centras veiklą turėtų pradėti iki šių metų liepos.

„Taip, šiuo metu aktyviai ieškome darbuotojų Kauno rajone, Ramučiuose, įsikūrusiam mūsų logistikos centrui, – komentavo ji. – Tačiau logistikos centro veiklos pradžios tiksli data oficialiai dar nėra skelbiama. Galime patvirtinti, kad logistikos centras savo veiklą pradės šių metų pirmą pusmetį.“

Logistikos centro atidarymas reikštų, kad ir parduotuvės Lietuvoje netrukus gali pradėti veiklą.

Nepatvirtintais duomenimis, prekybos centrų atidarymo galima tikėtis birželį, tačiau bendrovė detaliau šios datos nekomentuoja.

Pasiteiravus, ar tiesa, kad „Lidl“ veiklą Lietuvoje pradės birželį, prekybos tinklo atstovė nurodo, kad „prekybos tinklo veiklos pradžios data taip pat dar nėra skelbiama“.

Pernai spalį retai interviu dalijantis Vokietijos žemų kainų tinklą „Lidl“ valdančios „Schwarz“ įmonių grupės generalinis direktorius Klausas Gehrigas Nyderlandų leidiniui „MT“ ne tik papasakojo apie naują paslaugą internetu, bet ir tai, kada atidarys parduotuves Lietuvoje. Jis pažymėjo, kad 2016 metais grupė ketina atidaryti „Lidl“ parduotuves Lietuvoje.

Atidaromas logistikos centras – kas toliau?

Prekybos srities specialistai įvardija, kad logistikos sandėlio veiklos pradžia yra pasiruošimas pradėti mažmeninę prekybą.

„Įprastai logistikos centrai produkcija užsipildo lygiagrečiai su parduotuvių atsidarymu. Logistikos centrai yra tarsi tarpinė stotelė tiekimo grandinėje. Jei produkcija dar neturi galutines stotelės, pavyzdžiui, parduotuvių lentynų, tai ir logistikos centras bus tuščias. Prekybos įmonės logistikos centro veikla tiesiogiai priklauso nuo parduotuvių veiklos“, – teigė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas.

Personalo paieškos ir atrankos bendrovės „Manpower Lit“ vadovė Lietuvoje Božena Petikonis-Šabanienė komentuoja, kad darbuotojų paieška logistikos centrams užtrunka.

„Tais atvejais, kai norima įdarbinti jau patyrusius darbuotojus, personalo paieška ir atranka gali užtrukti keletą savaičių ilgiau, tačiau mokymams skirtas laikas sutrumpės iki būtiniausių bendrų mokymų“, – dėstė ji.

Tačiau pašnekovė primena apie situaciją darbo rinkoje ieškant potencialių darbuotojų.

„Vykdydami atrankas į Kauno sandėlius ir paskirstymo centrus stebime patyrusių darbuotojų, ypač sandėlininkų, turinčių krautuvo pažymėjimą, stoką. Neretai tokio specialisto pritraukimą nulemia konkurencingas atlyginimas, kuris per pastaruosius metus augo apie 20 procentų. Tam įtakos turėjo tiek atsigavusi darbo rinka, mažėjantis nedarbas, tiek ir tebevykstanti kauniečių migracija į užsienį“, – dėstė ji.

Anot B. Petikonis-Šabanienės, administracinio-klientų aptarnavimo pobūdžio pozicijoms, tokioms kaip prekių priėmimo specialistams ar prekių kontrolieriams, kandidatų pasiūla šiai dienai nėra sumažėjusi, o ir mažiau patirties turinčius darbuotojus išmokyti naujų funkcijų yra gan paprasta ir nereikalauja didelių laiko sąnaudų.

DELFI jau rašė, kad Vokietijos prekybos tinklas jau pradėjo derybas dėl prekių tiekimo į „Lidl“ lietuviškas parduotuves, su kai kuriais prekių tiekėjais jau pasirašytos sutartys. Prekybos vietose pirkėjai matys ne tik „Lidl“ privačių prekių ženklų produkcijos, bet ir lietuviškų prekių ženklų prekių.

„Lidl“ skelbia, kad Europoje turi apie 10 tūkst. parduotuvių, Lietuvoje jau iškilo kelios dešimtys šiam prekybininkui tinkamų parduotuvių. Skelbta, kad „Lidl“ parduotuvės savo duris lankytojams atvers, kai bus pastatyta 25-30 parduotuvių visoje Lietuvoje.

Šiuo metu duomenys apie prekybos centrų užimamą rinkos dalį dar yra atnaujinami, tačiau žinoma, kad, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos duomenimis, 2013 m. „Maxima“ užėmė 40 proc. mažmeninės prekybos maistu, gėrimais ir tabaku pagal savo apyvartą, „Iki“ – 16 proc., „Norfos mažmena“ – 10 proc., „Rimi Lietuva” – 6 proc., o „Prisma LT” – 0,9 proc.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA