Kaunietė organizuoja gulbių šėrimo akciją | Kas vyksta Kaune

Kaunietė organizuoja gulbių šėrimo akciją

R. Tenio nuotr.

Kaunietei Vaivai pagailo žiemoti likusių ir alkstančių paukščių, todėl nusprendė suorganizuoti gulbių ir ančių šėrimo akciją. Mergina pasiryžusi pati atvažiuoti ir iš žmonių paimti maistą sparnuotiems draugams.

„Buvom pašerti žiemoti likusių paukščių… Vaizdas tikrai liūdnas – jų ten nenormaliai daug! Tiek, kiek mes nusivežėm maisto (o nusivežėm visai nemažai: apie 20 pakelių kruopų ir porą batonų), tai ten kaip lašas jūroj. Gulbės net nelaukia, kol mes ateisim ir pabersim joms kažką, jos pačios pamatę, kad mes ateinam, pradėjo eiti link mūsų ir atiminėti maistą… o antims jau ten ne kažkas ir lieka, nes viską suvalgo gulbės.

Žmonės, mes patys juos prisijaukinam per vasarą ir jie nebeišskrenda, o žiemą tampa pilnai priklausomi nuo mūsų: jei kas atneša maisto, pavalgo, o jeigu ne – tai taip ir lieka alkani…

Būkit geri, na nuvažiuokit nors po kartą kiekvienas pamaitinti. Ten per daug niekad nebus, mes patys tuo įsitikinom. Na, o jeigu nėra, kaip nuvažiuoti, prigriebkit parduotuvėj po 2 – 4 pakelius kruopų ar kažko kito (kruopos pigiausia).

Mes darom AKCIJĄ: šeštadienį (16 d.) ir kitą trečiadienį (20 d.) pravažiuosim pro visus, kas norės ką nors perduoti tiems vargšams paukštukams, surinksim ir nuvešim jiems! Kas norėsit, galėsit prisijungti. Nelikim abejingi, šalčiai ir sniegas nesitęs amžinai, bet šį mėnesį jiems labai reikia žmonių pagalbos.

Pasidalinkit šita žinute ir darom gerą darbą“, – į akciją kvietė Vaiva.

Norintys paaukoti kruopų ar kito pašaro, tinkančio paukščiams, ar kartu su iniciatyvia kauniete rinkti maistą, turėtų apie tai pranešti pačiai Vaivai. Su ja galima susisiekti, parašius privačią žinutę socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA