Kauno klinikinėje ligoninėje atidaryta unikali palata nuo visų ligų | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinėje ligoninėje atidaryta unikali palata nuo visų ligų

R. Tenio nuotr.

Kauno klinikinėje ligoninėje gulintys vaikai ir jų tėvai nuo šiol turės unikalią vietą, kurioje galės nuimti stresą, paklausyti paskaitų ir greičiau pasveikti. Šioje gydymo įstaigoje atidarytas moderniai įrengta Gintaro palata.

Gintaro palata – nedidelė erdvė, kurioje vienu metu telpa iki 12 žmonių, tačiau tai labai pagelbės čia gulintiems ligoniukams ir jų artimiesiems. Vaikų ligų II skyriuje, Infekcinių ligų skyriaus korpuse atidaryta neeilinė palata leis atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, kas tikra ir lietuviška – tikru gintaru.

„Čia yra poilsio oazė. Mamos su vaikais galės pabėgti nuo triukšmingo vaikų kambario ir ramiai prisidėti prie gijimo proceso. Buvo išaugęs poreikis ramiai pabūti, todėl ir nutarta įrengti Gintaro kambarį“, – kalbėjo labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ vadovė Marija Dubickienė.

Šioje erdvėje dirbančios specialistės ves paskaitas sveikatinimosi temomis, taip pat bus galima rengti individualias terapijas, masažus ar psichologo konsultacijas.

Gintaro kambaryje bus galima pasivaišinti gintaro arbata, pakvėpuoti smilkalais. Tikima, jog gintaras gali padėti išgydyti įvairias ligas, todėl toks kambarys bus tikrai į naudą.

„Turime atrasti savo gintarą. Žmonės iš Turkijos parsiveža akmenis ir tiki, kad jie padeda, tačiau gintaras yra toks pats ar net dar geresnis. Nėra ligų, kurių gintaras negydytų. Smilkalai valo aplinką, arbata pakviečia bendrauti, gintaras nuima stresą. Gintaras yra geras tol, kol jo niekas neapdirbo ir neapšlifavo. Reikia kartais jį prieš saulė palaikyti ir jis vėl pasikrauna“, – kalbėjo gintaristė Lina Ulickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA