Sausio 13-osios išvakarėse surengta diskoteka ant nuvalyto Lampėdžio ledo suvienijo kauniečius | Kas vyksta Kaune

Sausio 13-osios išvakarėse surengta diskoteka ant nuvalyto Lampėdžio ledo suvienijo kauniečius

R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę surengta diskoteka ant ledo sulaukė didelio kauniečių susidomėjimo, tad nuspręsta akciją pakartoti. Šį kartą susirinko dar daugiau pačiūžas pagalandusių žmonių, o nuotaiką kėlė policininkų dalinama arbata bei specialiai renginiui nuvalytas ledas. Renginys pradėtas simboline tylos minute žuvusioms laisvės aukoms atminti, taip pat uždegtas laužas, šildęs ir suvienijęs kauniečius.

Kauniečiai ištroškę žiemos pramogų. Tai parodė antrą kartą surengta diskoteka ant ledo. Prieš renginį organizatorius Vytautas Kederys tikino, jog idėja kilo paprastai: tiesiog norėjosi su draugais praleisti laisvalaikį, tačiau nesitikėjo, kad žmonės taip trūksta paprastų idėjų ir veiksmo. Antrą kartą pačiuožinėti smagioje aplinkoje ant Lampėdžio ežero susirinko šimtai kauniečių.

„Žmonių atvyko masės. Mes net nevažiavome į šią pusę, o automobilį palikome prie kempingo ir ledu atčiuožėme iki diskotekos. Vaikai dar ne ypatingai gerai laikosi ant ledo, tačiau iš jų judrumo matyti, kad pramoga yra labai patenkinti“, – sakė pačiuožinėti su šeima atėjęs Lukas.

Šį kartą renginio organizatoriai kauniečius pasitiko šiek tiek kitoje vietoje, arčiau pagrindinio paplūdimio. Čiuožinėjimui buvo įrengtos net kelios erdvės, tad kauniečiai nesistumdydami galėjo mėgautis šaunia vakaro pramoga. Čia įsitaisė ir bendruomenės policininkai, kurie dalino karštą arbatą bei bendravo su žmonėmis.

„Pareigūnai toliau vykdo akciją „Saugus ledas“. Oras atvėsęs, tad ledo pramogų mėgėjams atvežėme karštos arbatos bei saldumynų. Prie arbatos paaiškinsime, kaip saugiai elgtis ant ledo, kad pramogos nevirstų bėda. Šiandiena atsivežėme 30 litrų arbatos. Apšilti visiems tikrai užteks “, – sakė bendruomenės policininkas Evaldas Plokšnys.

Antrasis kartas gerokai pranoko pirminę idėją, mat prie iniciatyvos prisijungė ir UAB „Kauno švara“, kuri specialiai šiam renginiui nuvalė ledą tam, kad miestiečiams būtų smagiau pažiūromis raižyti diskotekos aikštelę po atviru dangumi.

„Man labai patinka. Ir muzika, ir draugų kompanija. Nustebino ir dalinama arbata, nes savo pamiršome įsidėti. O be to, mūsų augintiniui taip pat smagu, gaudo švieseles, bando kartu čiuožinėti. Iš visos širdies dėkojame akcijos sumanytojams“, – emocijų neslėpė kaunietė Irena.

Po renginio, jei nesnigs, nuvalytą aikštelę ir takus čiuožinėjimui bus galima naudoti ir toliau. „Kauno švaros” traktoriukas Lampėdžių ledą valė nuo dešimtos valandos ryto ik ipat renginio pradžios.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog diskotekos ant ledo iniciatorius Vytautas Kederys už šią idėją buvo apdovanotas „Gerumo kristalu“ ir kartu su kitais nominantais pagerbtas Kauno Rotušėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA