Kauno mokyklos tarp originaliausiai pažymėjusių Sausio 13-ąją | Kas vyksta Kaune

Kauno mokyklos tarp originaliausiai pažymėjusių Sausio 13-ąją

BNS 2016/01/12 18:08
R. Tenio nuotr.

Antradienį apdovanota dešimt šalies mokyklų, kurių idėjos, pasiūlytos 1991 metų sausio įvykių 25-ųjų metinių paminėjimui, pripažintos geriausiomis.

Tarp apdovanotųjų – Alytaus profesinio rengimo centras ir Skuodo Bartuvos progimnazija, pagal kurių pasiūlymus sukurta „Pamoka laisvei“ – ją trečiadienio rytą transliuos LRT televizija.

Televizijos pamoka primins 1991-ųjų sausio įvykius ir jų priešistorę: kodėl taip įvyko, koks buvo Lietuvos kelias į laisvę, kas kovojo dėl jos, sakoma Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) panešime.

Įdomiausiais taip pat pripažinti Alytaus Putinų gimnazijos, Šilalės rajono Obelyno pagrindinės mokyklos, Telšių „Ateities“ pagrindinės mokyklos, Alytaus rajono Daugų Valdo Mirono gimnazijos, Raseinių rajono Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos, Kauno Palemono gimnazijos, Kauno rajono Ilgakiemio mokyklos-darželio ir Joniškio žemės ūkio mokyklos siūlymai.

„Prieš pusmetį pradėjome kalbėti, kad artėja neeilinė diena – Sausio 13-osios 25-metis ir kad visos mokyklos turėtų tuo pačiu laiku paminėti šią sukaktį, parodydamos, kad yra viena Lietuvos mokykla, kuriai svarbu kalbėti apie laisvę, laisvės kainą, apie tuos, kurių jau nėra. Labai džiaugiuosi, kad į kvietimą dalyvauti konkurse mokyklos atsiliepė gana aktyviai“, – apdovanodama nugalėtojus sakė švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Anot ministerijos, daugumai mokyklų Sausio 13-osios minėjimas asocijavosi su Eurikos Masytės daina „Laisvė“, Lietuvos himnu, laužais, atminimo žvakutėmis. Mokyklų bendruomenės siūlė organizuoti susitikimus su įvykių liudininkais, fotografijų parodas, filmų peržiūras, kurti specialias socialinių tinklų paskyras ir kt.

Idėjų konkursą ,,Eik taip, kaip eina laisvė!“ rengė ŠMM ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubas, jame savo idėjas pateikė 58 ugdymo įstaigos, iš jų 7 – užsienio lituanistinės mokyklos. Geriausiai įvertintos originalios, lengvai įgyvendinamos, nereikalaujančios didelių finansinių išteklių, visą bendruomenę įtraukiančios idėjos.

Ministerija taip pat kviečia mokyklas trečiadienį 8 val. įsitraukti į tradicinę akciją „Atmintis gyva, nes liudija“ ir languose uždegti žvakutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA