Kauną nušvietė Laisvės spalvos ir laužai | Kas vyksta Kaune

Kauną nušvietė Laisvės spalvos ir laužai

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje suliepsnojo laisvės laužai. Sausio 13-osios išvakarėse miestiečiai susirinko į gražią akciją pagerbti prieš 25-erius metus už laisvę žuvusius žmonės ir parodyti, kad laisvę jie brangina.

Ties Vytauto Didžiojo karo muziejaus įsižiebė liepsna, kuria sušildoma kiekvieno patrioto širdis. Paminėti Sausio 13-osios 25-erių metų sukaktį šventės išvakarėse susirinko būrys miestiečių. Tarp jų ir jaunimas, kuris tikina, jog patriotų širdis kasdien plaka vis stipriau.

„Atėjau čia su savo drauge. Manau, kad kiekvienas turi savyje atrasti drąsos ir pripažinti, kad esame laisvi. Laisvę reikia branginti, nes tai iš ties neįkainojama“, – uždegančiai kalbėjo Algirdas.

Čia skambėjo vieno populiariausių dainininko ir kompozitoriaus Ovidijaus Vyšniausko bei folkloro ansamblio atliekamos dainos. Laisvės gynėjų dienos proga Vytauto Didžiojo karo muziejaus fasadas ir jo prieigos apšviesti Lietuvos vėliavos spalvomis.

Šviesų instaliacijos veiks nuo antradienio pavakarės ir bus išjungtos išaušus ketvirtadienio rytui. Apšviečiant muziejaus pastatą ir jo prieigas, panaudota daugiau nei 200 LED technologijos prietaisų bei valdymo įrenginių ir keli kilometrai kabelių. Pasiruošimas tokiam apšvietimui truko pusantros paros.

Skaitykite daugiau čia.

Pagrindiniai Sausio 13-osios renginiai vyks rytoj. Plačiau apie tai galite rasti „Renginių kalendoriuje“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA