Į Kauno klinikinę ligoninę pristatyti šeši sušalę mažamečiai | Kas vyksta Kaune

Į Kauno klinikinę ligoninę pristatyti šeši sušalę mažamečiai

R. Tenio nuotr.

VšĮ Kauno klinikinės ligoninės medikams, socialiniams darbuotojams ir vaiko teisių apsaugos specialistams pavyko pasirūpinti probleminėje šeimoje augančiais net šešiais vienos šeimos broliukais, kurie į ligoninę buvo pristatyti alkani ir sušalę.

„Džiaugiamės, kad visi berniukai jau sveiksta ir mokosi socialinių įgūdžių, kurių neturėjo nuo pat gimimo“, – teigia VšĮ Kauno klinikinės ligoninės vyresnioji koordinatorė socialiniam darbui Agnė Mažonavičienė.

Nekasdieniai pacientai į Kauno klinikinę ligoninę pateko dar praėjusį ketvirtadienį, kai jų namuose apsilankė socialinė darbuotoja. Ją pašiurpino sąlygos, kuriose kelias dienas praleido mažamečiai.

„Dėl šildymo sistemos avarijos vaikai kelias dienas gyveno šaltyje (tuo metu naktimis vyravo 15-20 laipsnių šalčio temperatūra), todėl socialinė darbuotoja iškvietė greitąją medicininę pagalbą. Vaikai, lydint vaiko teisių apsaugos specialistams, netrukus buvo pristatyti į mūsų ligoninę. Čia juos pirmiausiai sušildėme ir pamaitinome“, – pasakojo A. Mažonavičienė.

Pasak Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų II skyriaus gydytojos Editos Tamulaitienės, visiems mažamečiams, kurių vyriausias yra gimęs 2004 m., buvo diagnozuoti viršutinių kvėpavimo takų susirgimai. Vaikus vargino sloga ir kosulys. Sunkiausiai sirgo jauniausias iš broliukų, gimęs 2013 m.

„Jam diagnozuotas bronchitas, bet šiuo metu pavojus vaiko sveikatai jau yra praėjęs. Jei vaikai ilgiau būtų pabuvę tokiomis sąlygomis, galėjo viskas komplikuotis į plaučių uždegimą“, – teigė gydytoja.

Atsižvelgdama į vaikų duomenų apsaugą, ligoninė neskelbia, kur tiksliai gyvena šie vaikai. Pranešama, kad šeima yra iš Kauno regiono.

„Berniukų mamai labai trūksta socialinių įgūdžių. Pavyzdžiui, vaikai nuo gimimo nėra valęsi dantų, buvo neprižiūrėti, nemokėjo net deramai nusiprausti. Tačiau nupirkę jiems dantų šepetukus pastebėjome, kad jie labai noriai mokosi higienos“, – kalbėjo Kauno klinikinės ligoninės vyresnioji koordinatorė socialiniam darbui A. Mažonavičienė.

Kiek laiko užtruks vaikų gydymas, nepranešama, tačiau siekiama vaikus ligoninėje išlaikyti kuo ilgiau – iki jų namuose bus sutvarkyta šildymo sistema. Paprastai stacionare ligoniai laikomi iki 10 dienų, tačiau šeši mažamečiai su mama bus laikomi tiek, kiek reikės. Visi pacientai paguldyti vienoje didelėje palatoje, kur turi savo atskirą vonios kambarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA