To dar nebuvo: sušalusius ant ledo kauniečius pareigūnai šildė arbata | Kas vyksta Kaune

To dar nebuvo: sušalusius ant ledo kauniečius pareigūnai šildė arbata

R. Tenio nuotr.

Šaltukui vis dar nesitraukiant iš miesto dažnas kaunietis po darbų keliauja ant ledo pačiuožinėti. Tam kam laisvalaikį ant užšalusio Lampėdžio leidžiantys žmonės nesušaltų, bendruomenės policininkai dalino karštą arbatą.

Išsitraukę pačiūžas kauniečiai skuba ant vandens telkinių papramogauti, šiandien čia atkeliavo ir policijos pareigūnai. Čia jie su kilniu tikslu – informuoti žmones apie tai, kaip reikėtų elgtis įlūžus ledui ar nušalus galūnes bei sušildyti juos karšta arbata.

„Tai mūsų toks tęstinis projektas. Vakar važinėjome, o šiandien sugalvojome apsilankyti Lampėdžiuose. Kilo idėja, kad reikia atvažiuoti ne tuščiomis. Arbata ne tik šildo, bet prie jos ir lengviau rišasi pokalbis“, – pasakojo akcijos iniciatorė.

Pareigūnai klausinėjo žmonių, kaip reikia gelbėti žmones įlūžus ledui. Priminė, jog negalima artintis arčiau nei tris metrus iki įlūžusios vietos, nes ledas gali skilti ir į vandenį panardinti ir patį gelbėtoją. Taip pat paragino žiemai rinktis šiltus, tačiau patogius ir judėti leidžiančius drabužius, nes taip sumažėja tikimybė nušalti įvairias kūno vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA