Dėstytojo kvietimui pačiuožinėti ant Lampėdžio ežero neatsispyrė šimtai kauniečių | Kas vyksta Kaune

Dėstytojo kvietimui pačiuožinėti ant Lampėdžio ežero neatsispyrė šimtai kauniečių

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą žvarbaus vėjo ir stingdančio šalčio neišsigandę kauniečiai su šeimomis ir draugais gausiai rinkosi ant čiuožykla virtusio Lampėdžio ežero. Idėjos sumanytojas ir pagrindinis organizatorius, subūręs didelį būrį čiuožinėti mėgstančių miestiečių, – Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto (KTU SHMMF) dėstytojas Vytautas Kederys.

Jo teigimu, idėja gimė visai netikėtai. „Pirmadienį su kolegomis ir draugais susirinkome išbandyti Lampėdžio ežero ledo. Vakaras buvo toks smagus, kad nutariau jį greitu metu pakartoti ir pakviesti dar daugiau bičiulių. Sukūriau viešą renginį „Facebook“ socialiniame tinkle ir pakviečiau visus savo socialinės paskyros draugus. Šie savo ruoštu pakvietė kitus draugus, o kiti dar kitus. Tikrai nesitikėjau tokio susidomėjimo“, – džiaugsmo neslėpė renginio organizatorius.

Sausio 5 dieną socialiniame tinkle paskelbta žinutė sulaukė milžiniško populiarumo. Sausio 6 dieną vykusiame renginyje ant Lampėdžio ežero ketinančių dalyvauti „Facebook“ vartotojų skaičius viršijo 1400, o susidomėjusių – daugiau nei 3100.
Ežeras yra pakankamai didelis – jo ilgis siekia apie tris kilometrus, plotis apie 300 metrų, tad vietos pakako visiems.

„Džiaugiuosi kad renginio metu nekilo jokių nesklandumų, susirinko šauni publika. Tai dar kartą įrodo, kad Kaune yra daug aktyvaus ir pozityvaus jaunimo. Tikiuosi, jog šis renginys paskatins ir kitus žmones drąsiau rengti panašias iniciatyvas“, – sakė V. Kederys.

Kauniečiai sveikino iniciatyvą

Renginio organizatoriai sukūrė spalvingą Lampėdžio ežero apšvietimą, pasirūpino vaizdo ir garso instaliacijomis. Gražia iniciatyva džiaugėsi ir kauniečiai: „Puikiai praleidome laiką su šeima. Visi turime pačiūžas ir esame žiemos sporto mėgėjai. Labai džiaugiamės ir palaikome šio renginio iniciatyvą. Būtų puiku, jeigu Kaune vyktų dar daugiau panašių nemokamų žiemos pramogų“, – kalbėjo į čiuožyklą ant Lampėdžio atvykęs kaunietis su šeima.

„Facebook“ socialiniame tinkle pasklidusiame kvietime į renginį dalyviai aktyviai domėjosi, kada čiuožykla ant Lampėdžio bus pakartota. V. Kederio teigimu, viskas priklausys nuo užimtumo ir oro sąlygų. Renginio organizatorius žadėjo, kad sausio 6-ąją suorganizuota masinė čiuožykla nebuvo paskutinė proga išbandyti tokią pramogą.

[susije_video kurie=””]

Kaune daugės panašių projektų

Sinoptikų prognozės žada visą sausio mėnesį truksiančius šaltus orus, tad užšalęs Lampėdžio ežeras gali tapti puikia gamtos sukurta čiuožykla bei mėgiama kauniečių laisvalaikio praleidimo vieta. Skambant muzikai ir šviečiant naktį įjungtoms šviesoms, Lampėdžiai turi progą tapti vienu patraukliausių miesto žiemos pramogų centru.

Čiuožyklos iniciatorius ir KTU dėstytojas V. Kederys džiaugėsi, jog Universitete be „Muzikos technologijų“ studijų, kartu su Vilniaus dailės akademija, bus inicijuota nauja bakalauro studijų programa „Apšvietimo technologijos ir dizainas“.

Pašnekovas įsitikinęs, kad po kelerių metų, Kaune panašių renginių, kurių muzikos ir šviesų šou pasirūpins KTU paruošti specialistai, tik daugės ir miestas taps spalvingesniu bei dar patrauklesniu kauniečiams ir miesto svečiams.

„Linkiu, kad ši iniciatyva taptų tradiciniu Kauno miesto žiemos renginiu, kuris burtų kauniečius kartu smagiai leisti laiką“, – su šypsena sakė čiuožyklos ant Lampėdžio organizatorius V. Kederys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA