Tyrėjai: vaikžudys areštinėje kramtė sienas, bėgiojo nuogas ir kišosi visur maistą | Kas vyksta Kaune

Tyrėjai: vaikžudys areštinėje kramtė sienas, bėgiojo nuogas ir kišosi visur maistą

R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje pristatytos kraupios Kėdainių rajone įvykdytos vaikžudystės detalės. Tyrimą atliekantys prokurorai tikina, jog sulaikytojo elgesys areštinėje pribloškė. Be to, dar tiriama, ar prieš sumetant vaikus į šulinį, jie buvo mušami.

Vakar gauta preliminari teismo medicinos ekspertų išvada dėl vaikiukų, nužudytų Savaičių kaime. Kol kas nėra aišku, ar prieš sumetant mažamečius į šulinį, tėvas juos mušė, ar vaikai susižalojo krisdami.

„Berniuko mirties priežastis – prigėrimas, mergaitės mirties priežastis nėra iki galo nustatyta. Gali būti hipotermija (atšalimas) arba prigėrimas. Pas abu vaikus galvoje yra nubrozdinimai. Teismo medikai negali atsakyti, ar žaizdos atsirado nuo mušimo, ar nuo kritimo į šulinį“, – apie nelaimės aplinkybes aiškino Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Andrius Kiuršinas.

Vyro elgesys pribloškė

Ekspertai atskleidžia, jog atvykus į nelaimės vietą, vyras nesipriešino sulaikomas ir pats pasakė, kad vaikai yra šulinyje. Vaikų motina, šaukdama pagalbos, neminėjo, kad vaikai sumesti į šulinį, pareigūnai vietoje dar bandė vaikus patys ištraukti.

„Tėvas namie buvo sulaikytas. Abu vyresni vaikai buvo savo lovose, tik buvo išsigandę. Vyras buvo ramus, nesipriešino, jam uždėti antrankiai ir nuvestas į automobilį. Paklausus, kur vaikai, jis atsakė, kad jie šulinyje. Policijos pareigūnai šulinyje išgirdo garsus, tad tikėtina, kad kažkuris vaikas dar buvo gyvas. Pagal bylos duomenis, policijos pareigūnai bandė patys traukti vaikus, bet pamačius, kad kopėčios netelpa, buvo iškviesti ugniagesiai. Dabar prie bylos dirba ir Kėdainių, ir Kauno pareigūnai“, – komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-jo skyriaus viršininkas Valdas Buinickas.

Nors vyras sulaikomas nesipriešino, tačiau nuvežus į areštinę, jis pradėjo neadekvačiai elgtis. Jis ne tik plėšė nuo savęs drabužius, bet taip pat erzino ir raudona spalva.

„Didelį nerimą kėlė įtariamojo elgesys. Pamatęs raudoną šratinuką, ėmė neadekvačiai elgtis. Spėjama, kad jam raudona spalva suteikė asociacijas su raudonai aprengtais vaikais. Areštinėje plėšė nuo savęs rūbus. Lankstė nuogas, maistą kišosi į įvairias vietas, dantimis griaužė areštinės sienas, todėl uždėti antrankiai. Po to išvežtas į Kauno Tardymo izoliatorių. Jam užeina geresni momentai ir blogesni, tad, matyt, žmogui reikia medikų pagalbos“, – spaudos konferencijos metu tęsė V. Buinickas.

Prokuroras patikino, jog jau kreiptasi į psichiatrijos ligoninę dėl įtariamojo dviejų vaikų nužudymo vyro psichinės ekspertizės. Tikimasi, kad kitą savaitę bus gautos ekspertų išvados.

Motyvai neaiškūs

Prokurorai tikina, kad kol kas nėra aišku, kodėl vyras sugalvojo kraupiai nužudyti vaikus. Apklausų metu kol kas sunku suprasti, ką jis nori pasakyti.

„Iš jo apklausų nėra loginės sekos ir paaiškinimų. Sunku suprasti, kur yra realybė, o kur fantazija. Tyrimo metu bandysime atskleisti motyvus. Kol kas tiksliai negaliu įvardinti, nes pasakoja ir iš praeities, dabarties. Pasakojama tik padrikais sakiniais. Ar jis bando vaidinti, ar jo psichinė būklė yra pakrikusi, vertinsime po ekspertų išvadų“, – komentavo A. Kiuršinas.

Primename, kad sausio 2-ąją, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs vyras per buitinį konfliktą smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų – dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę – įtariama, įmetė į kieme esantį šulinį. Vaikai žuvo.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido šį vyrą suimti trims mėnesiams. Vyras prisipažino padaręs nusikaltimą, tačiau, kodėl taip padarė, nenurodė. Skelbiama, kad nusikaltimo metu tėvas buvo blaivus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA