Į šulinį įmestų vaikų broliukas ir sesutė jau perkelti į kitą šeimą | Kas vyksta Kaune

Į šulinį įmestų vaikų broliukas ir sesutė jau perkelti į kitą šeimą

delfi.lt 2016/01/05 17:41
DELFI nuotr.

Saviečių kaime savo tėvo į šulinį įmestų vaikų broliukas ir sesutė iš močiutės Rimos C. perkelti pas tėvo Aurelijaus B. brolį Jonavos rajone Šilų kaime. Ta DELFI patirtino Šilų seniūnijos seniūnės pavaduotoja Zoja Kravčenko.

Pasak seniūnės pavaduotojos, Aurelijaus B. brolio šeima yra tvarkinga, turi du vaikus, iš kurių viena mergina jau pilnametė.

„Ten geresnės sąlygos. Šeima pati augina du vaikus, mergaitė jau pilnametė, 24-erių, berniukas dvylikos metų. Abu tėvai dirbantys, pavyzdinė sodyba. Neturiu, ką blogo pasakyti. Aišku, vaikams ten geriau. O čia tai žinote, visi laidotuvėse dalyvauja, nėra, kam prižiūrėti“, – sakė Z. Kravčenko.

Vaikų buvimas su Aurelijaus B. brolio šeima neturėtų ilgai tęstis, nes mažamečiai turi mamą Liną C. Moteris po tragedijos patyrė sukrėtimą, nušalo galūnes ir atsidūrė ligoninėje. Antradienį ji net negalėjo dalyvauti vaikų laidotuvėse.

Anot Šilų seniūnės pavaduotojos, iš Kėdainių rajono atėjo prašymas surašyti buities tyrimo aktą, todėl seniūnijos atstovai trečiadienį ketina vykti į Aurelijaus B. brolio šeimą.

Z. Kravčenko patvirtino, kad vaikų močiutės Rimos šeima įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, nors, pasak pašnekovės, šeima pastaruoju metu keitėsi į gera. Močiutė Rima pati dar augina nepilnamečių vaikų.

DELFI primena, kad iškart po Naujųjų Saviečių kaime nutiko kraupi tragedija: būdamas blaivus Aurelijus B. įmetė savo 2 metų berniuką ir kelių mėnesių mergaitę į šulinį. Prieš tai vyras iš namų išvarė sugyventinę Liną.

Atvykę pareigūnai ir medikai į šulinį sumestiems vaikams niekuo nebegalėjo padėti. Aurelijus B. suimtas maksimaliam 3 mėnesių terminui.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA