Jaunųjų Kauno verslininkų idėjas vertins ne politikai, o verslo atstovai | Kas vyksta Kaune

Jaunųjų Kauno verslininkų idėjas vertins ne politikai, o verslo atstovai

Programai „Kauno startuoliai“ pateiktas naujas idėjas nuo šiol vertins patyrę verslo pasaulio atstovai, o ne politikai, kaip būdavo ankstesniais metais. Kauno miesto savivaldybė planuoja prie jaunųjų verslininkų idėjų įgyvendinimo prisidėti 50 tūkst. eurų.

„Turėjome išsikėlę tikslą, kad vertinimo komisijoje nebūtų nei vieno politiko. Norime, kad tai būtų maksimaliai skaidrus procesas, o komisijos nariai būtų tie asmenys, kurie turi kompetencijos ir kurie padėtų atrinkti tokias idėjas, kurios turės potencialo ateityje. Tikimės, kad iš profesionalų sudaryta komisija prižiūrės patį procesą ir negailės patarimų, kaip toms idėjoms toliau gyvuoti“, – akcentavo Kauno mero pavaduotojas, liberalų atstovas Simonas Kairys.

„Didelėje kompanijoje važiuoji tarsi su „Formulės 1“ automobiliu: žinai trasą, o šalia važiuoja kiti rinkos dalyviai. Tuo tarpu startuoliai jaučiasi lyg Dakaro ralyje – esi vienas dykumoje ir žinai tik tikslą, kurį kažkaip turi pasiekti, todėl labai svarbu palaikyti jaunimo idėjas ir padėti joms augti“, –teigė bendrovės „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas.

Jis kartu su visu būriu verslo pasaulio atstovų sutiko padėti Kauno miesto savivaldybei vertinant programai „Kauno startuoliai“ pateiktas idėjas. Komisijoje taip pat dirbs bendrovės „Elinta“ vadovas Vytautas Jokužis, Šiaulių banko Kauno regiono filialo verslo klientų direktorius Mantas Ambutavičius, banko „Citadele“ Kauno filialo valdytojas Mindaugas Bičkauskas, bendrovės „Startup.lt“ vadovas Arvydas Bložė, bendrovės „Fima“ Kauno regiono direktorius Sigitas Kazlauskas.

Idėjas taip pat vertins Martynas Matekonis, verslo akseleratoriaus „Startup Highway“ investicijų portfelio valdytojas, Romanas Ramanauskas, META Group Srl. (Briuselis) Baltijos regiono vadovas, „Swedbank“ Pietų Lietuvos filialo Verslo bankininkystės centro direktorius Ramūnas Tepliakovas, SEB banko Vidurio regiono filialo valdytojas Arūnas Zdanavičius, DNB banko Vidurio regiono verslo bankininkystės vadovas Vytis Žegužauskas ir KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto dekanė Edita Gimžauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA