Suėmimo laukia stambaus masto Kauno plėšikas | Kas vyksta Kaune

Suėmimo laukia stambaus masto Kauno plėšikas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos pareigūnai praneša, jog sulaikytas asmuo, kuris įvykdė daug plėšimų Kaune. Įspūdingiausia per vieną kartą išviliota pinigų suma viršija 17 tūkst. eurų. Šalia šio nusikaltimo pas įtariamąjį kabo dar eilė vagysčių ir grasinimų, tad šiuo metu laukiama, kol teismas leis devyniolikmetį suimti.

Š. m. rugsėjo 7 d. apie 11.30 val. į Kaune, Partizanų g., gyvenančios 1939 m. gimusius senolės butą telefonu paskambinęs vyras, prisistatęs Vilniaus miesto prokuroru, nurodė, kad dėl banko darbuotojos vykdomo sukčiavimo senolei yra būtina išgryninti visus jos sąskaitose laikomus pinigus ir perduoti juos prokuratūros atsiųstam kurjeriui banknotų numerių nukopijavimui.

Senolė patikėjo nepažįstamo vyro istorija ir sutiko išgryninti banko sąskaitose turimus pinigus. Netrukus pas moterį į namus atvyko vaikinas, kuris, prisistatęs prokuratūros kurjeriu, iš senolės išviliojo 70 eurų bei jos banko mokėjimo kortelę.
Tą pačią dieną, apie 15.40 val., telefonu su senole bendravusio vyro nurodymu, senolė nuvyko į vieną iš banko skyrių ir išgrynino iš sąskaitos 17 855 eurus, kuriuos Kaune, Gravrogkų g., perdavė tam pačiam kurjeriu prisistačiusiam vaikinui. Kartu su pinigais šis vaikinas iš senolės išviliojo ir mobiliojo ryšio telefoną „Nokia“ (20 eurų vertės) bei pasišalino, teigdamas, jog eina nukopijuoti jam paduotų eurų kupiūrų.

Tik nesulaukusi sugrįžtančio vaikino su jos pinigais, senolė suprato esanti apgauta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje (toliau – Kauno apskr. VPK KP NNTV) dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė vieną iš minėtu sukčiavimu įtariamų vaikinų, 1996 m. gimusį Lietuvos pilietį, kuriam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d. Kitas, su senole telefonu bendravęs vyras nustatinėjamas.

Be to, pareigūnai turėjo duomenų, kad minėtas vaikinas galėjo pagrobti ir svetimo turto bei vykdyti atvirąsias vagystes. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino, ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad minėtas vaikinas įvykdė dar ne vieną nusikaltimą. E. D., gimusiam 1996 m., pareikšti įtarimai dėl 12 nusikalstamų veikų: 5 dėl sukčiavimo, 2 dėl vagysčių, 2 dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, 2 dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis ir 1 dėl plėšimo.

Kaltinama padarius šias nusikalstamas veikas:

2015 m. rugpjūčio 14 d. apie 18.20 val. Partizanų g., Kaune iš 1962 m. gimusios moters, apgaulės būdu išviliojo 2 110 eurų, tačiau moteriai pinigų jam neperdavus, griebė moters rankoje laikytus 2 110 eurų ir pasišalino iš jos buto.

Šių metų rugpjūčio 18 d. apie 13.00 val. Sartų g. 20, Kaune, turgavietėje, jis priėjęs prie 1962 m. gimusios moters, griebė nuo jos kaklo auksinę grandinėlę, kurią pertraukė į dvi dalis ir su viena grandinėlės dalimi nubėgo. Moteriai buvo padaryta 150 eurų žala.

Rugpjūčio 25 d. apie 12.20 val. M. Riomerio g., Kaune, iš 1929 m gimusios moters apgaulės būdu įgijo banko mokėjimo kortelę ir šios kortelės PIN kodą. Vėliau, apie 12.56 val. bankomate išgrynino iš moters sąskaitos 550 eurų.

Rugpjūčio 26 d. apie 16.10 val. Baltijos g., Kaune, iš 1956 m. gimusios moters apgaulės būdu išviliojo 2 010 eurų bei du auksinius žiedus ir sutrūkusią auksinę grandinėlę. Iš viso moteriai padarydamas 3 390 eurų žalą.

Rugpjūčio 27 d. apie 15.00 val. Baltijos g., Kaune, iš 1933 m. gimusios moters apgaulės būdu išviliojo 1 050 eurų bei dvi auksines grandinėles su pakabukais ir du auksinius žiedus. Iš viso moteriai padaryta 1 500 eurų žala.

Be to, veikdamas bendrininkų grupėje, pasikėsino apiplėšti panaudodamas nešaunamąjį ginklą. 2015 m. rugsėjo 2 d. apie 1.10 val. Kaune, prie P. Lukšio ir P. Plechavičiaus g. sankirtos, panaudodamas nešaunamąjį ginklą –pramoninės gamybos 4,5 mm. kalibro pusiau automatinį lygiavamzdį pneumatinį pistoletą „Swiss+Arms“, priskiriamą D kategorijos nešaunamiesiems ginklams, šaudamas į 1991 m. gimusį vyrą ir pataikydamas jam į kojas, panaudodamas fizinį smurtą – bendrais veiksmais su 1993 m. gimusiu R. P. ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, spiriant ir rankomis suduodant bendrai ne mažiau 10 kartų į galvos sritį ir įrėmęs šaunamąjį ginklą nukentėjusiajam į galvą, reikalavo atiduoti mobiliojo ryšio telefoną bei bandė šį telefoną ištraukti, tačiau nukentėjusysis pasipriešino ir mobiliojo ryšio telefono nepaleido iš rankų.

1996 m. gimęs įtariamasis teismo laukia suimtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA