Kauną aplankė populiariausia kalėdinė istorija – „Spragtukas“ | Kas vyksta Kaune

Kauną aplankė populiariausia kalėdinė istorija – „Spragtukas“

R. Tenio nuotr.

Kaune svečiuojasi garsusis Maskvos miesto baletas, kuris atvežė istoriją, be kurios Kalėdos neįsivaizduojamos. Pasaulyje pripažinta trupė kauniečiams dovanojo „Spragtuką“, kuriam muziką sukūrė P. Čaikovskis.

Baleto, kurio premjera įvyko dar 1892 m. Sankt Peterburge, libretas sukurtas pagal A. Diuma parengtą E.T.A. Hofmano pasakos „Spragtukas ir pelių karalius“ adaptaciją. Jo autoriai – Marius Petipa, įtakingiausias klasikinio baleto kūrėjas ir baletmeisteris, bei Levas Ivanovas.

Dviejų dalių baletas pasakoja medinio Spragtuko, atgijusio stebuklų kupiną Kalėdų naktį, istoriją ir gėrio pergalę prieš piktąjį Pelių karalių bei jo kariauną.

1988 m. įkurtas „Maskvos miesto baletas“ yra viena garsiausių baleto meistrų trupė pasaulyje, savo šokio unikalumu ir jausmingumu jau keletą dešimtmečių žavinti tiek išrankius meno ekspertus, tiek pradedančius pažintį su šokio menu žiūrovus, o šį kartą kalėdinį spektaklį dovanojo ir Kauno publikai. „Žalgirio” arenoje Maksvos baleto trupė sukūrė nepaprastą atmosferą ir privertė vyresniuosius žiūrovus sugrįžti į vaikystę, o jaunuosius smalsuolius pažinti kitokias Kalėdas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA