Studentai ištiesė dosnią pagalbos ranką | Kas vyksta Kaune

Studentai ištiesė dosnią pagalbos ranką

Organizatorių nuotr.

Kauno kolegijos studentai šventiniu laikotarpiu ištiesė pagalbos ranką tiems, kuriems labiausiai to reikia. Studentai prieš Šv. Kalėdas rinko įvairius daiktus, kurie praverstų vargingiau gyvenančių kauniečių šeimoms. Po akcijos dalis kauniečių vėl patikėjo Šv. Kalėdų stebuklu.

Prieš šventes Kauno kolegijos studentai surengė akciją „Studentiška pagalbos ranka“. Jos metu pradžiugino žmones ir padarė jų šventes gražesnes ir bent kažkiek lengvesnes.

„Įsisukę į švenčių šurmulį nepagalvojame, kad yra šeimų, kurios laukia tikrojo Kalėdų stebuklo, sveikatos, bent gabalėlio mėsytės ant stalo ar saldainio vaiko kišenėje. Yra ir tokių, kurie net neturi tos kišenės saldainiui, trūksta žieminių rūbų ir batų, mažyliams lovyčių, bei kitų buičiai reikalingų daiktų…

Juk taip pat kaip ir kasmet šiemet bus daug vaikučių, kurie atsikėlę ryte nebėgs prie kalėdinės eglutės… Vieni dėl to, kad žino, jog šiemet dovanėlių negaus, kiti – nes net neturi kalėdinės eglutės…

Šiemet apsiėmėme įgyvendinti grandiozinę, tikrą studentišką akciją, socialiniuose tinkluose visą savaitę rinkome įvairius dovanojamus daiktus, televizorius, lovytes mažyliams, lopšius, vežimėlius, rūbelius tiek suaugusiems, tiek mažiesiems, žaislus, saldumynus, buitinę techniką ir visas kitas smulkmenėles, kuriomis tik buvo norėta prisidėti.

Viso to prašėme skelbdami, kad renkame Šv. Kalėdų dovanėles šeimoms, kurios šiemet nesitiki sulaukti Kalėdų senelio, taip pat toje pačioje žinutėje viešinome informaciją, kad ieškomos šeimos, kurioms šių dovanėlių reikia.

Atsirado daugybė geradarių, kurie norėjo prisidėti dovanėlėmis, surinkome jas Kaune, Kauno rajonuose ir Jonavoje, gavome šeimų, kurias reikėtų aplankyti kontaktus. Viską perrinkę ir sudėlioję pagal šeimų prašymus, išvežiojome.

Savaitgalį aukojome visą dieną nuo ryto ik vakaro, darbo dienomis nuo 15 iki 22valandos. Rezultatas ryškus – galime suskaičiuoti 20 nustebintų šeimų, dauguma jų daugiavaikės (6-9 vaikučiai), kitos – turinčios vaikučius su negalia, taip pat senoliai.

Norėdami išsaugoti tradiciją, gruodžio viduryje nuvykome į Kauno klinikas, vaikų onkologijos skyrių. Mažuosius apdovanojome studentų keptais sausainiais ir kolegijos dovanotais pieštukais. Akciją tęsėme toliau iki 23 dienos, būtent tada įvyko akcijos kulminacija, išsirinkome 3 šeimas, kurių mažyliai prašė dovanų ne sau, o tėveliams ar broliukams, sesutėms sveikatos. Būtent juos apdovanosime žaislais, bei gardumynais, kurios skiria viešojo maitinimo katedros vedėja N. Vasiliauskienė bei trečio kurso studentai“, – apie studentišką akciją pasakojo jos dalyvė Dovilė Vasiliauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA