Staigmena kauniečiams su žinomiausiomis Kalėdinėmis dainomis įamžinta vaizdo klipe | Kas vyksta Kaune

Staigmena kauniečiams su žinomiausiomis Kalėdinėmis dainomis įamžinta vaizdo klipe

Jau įpratę prie smagių kalėdinių siurprizų kauniečiai nekantraudami laukė jų ir šiemet. Ir buvo nenuvilti! Dvejus pastaruosius metus gražiausias metų šventes šokiais, vaidinimais papuošę iniciatyvūs jaunuoliai dovaną Kaunui „įteikė“ Rotušės aikštėje. Kartu su miestiečiais žinomiausias kalėdines dainas šį kartą atliko Kauno technologijos universiteto (KTU) akademinis choras „Jaunystė“. Renginys tradiciškai buvo įamžintas vaizdo klipe.

Maloniai nustebinti kauniečiai ne tik niūniavo ir trypčiojo į taktą gruodžio 19-osios popietę Rotušės aikštėje skambant žinomiausioms kalėdinėms dainoms, kurias atliko temperamentingosios Danguolės Beinarytės vadovaujamas vienas garsiausių Lietuvoje KTU akademinis choras „Jaunystė“, bet ir gėrėjosi šokių centro „In*Beat“ mokytojo Julijaus Nosovo pastatyta choreografija. Šventinę atmosferą palaikė, renginiui spalvų įkvėpė bei mažuosius klausytojus džiugino keturi Kalėdų seneliai, kurie choristams talkino grodami saksofonais.

Idėjos autorius Mindaugas Ganusauskas jau kelerius metus iš eilės džiugina kauniečius savo organizuotais kalėdiniais įvairių meno kolektyvų pasirodymais miesto centre. Mintis organizuoti netikėtus šventinius reginius vaikiną aplankė spontaniškai. Prieš trejus metus pakerėtas šventinės atmosferos Kauno senamiestyje, jis nusprendė, kad reikia džiaugsmu ir Kalėdinėmis nuotaikomis dalintis ne tik su artimaisiais, bet ir su visais Kauno žmonėmis. To pasekoje ir gimė idėja organizuoti siurprizus, kai visai netikėtai senamiestyje ar Laisvės alėjoje vaikštinėjantys žmonės būna įtraukiami į šventinių emocijų sūkurį.

„Pamenu, kad vos mėnesiui likus iki Kalėdų vaikščiojau mieste, džiaugiausi šventine atmosfera ir tada supratau, kad būtų puiku kalėdinę nuotaiką išreikšti ne kuo didesnėmis dovanomis ir blizgučiais, bet jaunųjų ir profesionalių Kauno atlikėjų šventiniu pasirodymu pagrindinėje miesto aikštėje. Pamaniau, kodėl gi nepadarius visam Kaunui siurprizo ir nesurengus netikėto renginio, kurio metu kiekvienas praeivis būtų nudžiugintas ir maloniai nustebintas. Taip ir gimė pirmasis pasirodymas kartu su Kauno lindihopo šokėjų bendruomene , kurio metu patyrę šokėjai įtraukė žiūrovus į energingą svinguojantį pasirodymą praėjusiais metais“, – pasakojo M. Ganusauskas.

Šiemet jis panoro šokius iškeisti į skambias bei visiems gerai žinomas kalėdines melodijas. Taip prie šaunios idėjos prisijungė ir savo lyriškais balsais praeivius džiugino KTU akademinis choras „Jaunystė“.

„Turėjome įvairiausių idėjų šių metų pasirodymui, tačiau galiausiai nusprendėme miestiečius pradžiuginti nuoširdžiu ir įkvepiančiu choro dainavimu, kuris užbūrė ir pakerėjo net šalčiausią dieną. Lūkesčiai buvo išpildyti su kaupu“, – sakė M. Ganusauskas.

KTU choro meno vadovė D. Beinarytė neslepia, jog jos vadovaujamam kolektyvui prieššventinis laikotarpis visada būna labai įtemptas, nes choras yra kviečiamas į daugybę renginių. Tačiau sudalyvauti tokioje nekasdieniškoje atrakcijoje choristams buvo ne darbas, o vienas malonumas.

„Tiek mums, tiek visiems aplinkui buvo labai smagu. Choras nežiūrėjo į tai kaip į darbą, o kaip tik linksminosi ir spinduliavo gerą energiją. Na, o žiūrovų akyse matėsi malonaus netikėtumo krisleliai“, – įspūdžiais dalinosi D. Beinarytė.

M. Ganusauskas džiaugiasi, jog idėja ir vėl sulaukė tik teigiamų atsiliepimų, o kalėdinė staigmena Kaunui šiais metais šventine nuotaika užkrėtė dar daugiau miestiečių. Pakerėtas kartu su choru niūniuojančių kauniečių, reginio organizatorius patikino, kad 2016 metais Kaunas ir vėl sulauks staigmenos. Kokios? Galbūt tai bus iš dangaus nusileidęs sraigtasparnis su dainuojančiu Kalėdų seniu, o gal – breikas…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA