„Lukoil” palieka Lietuvą | Kas vyksta Kaune

„Lukoil” palieka Lietuvą

BNS 2015/12/24 19:01
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Rusijos naftos koncernas „Lukoil“ nusprendė parduoti aktyvus Lietuvoje ir Latvijoje, ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“.

„Mūsų aktyvai Lietuvoje ir Latvijoje, kur vyrauja antirusiškos nuotaikos, šiuo metu parduodami. Taigi, direktorių valdyba nusprendė pasitraukti iš šių šalių“, – „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas sakė interviu televizijai „Rusija 24“.

Anksčiau kompanija pasitraukė iš Estijos ir kitų Europos šalių mažmeninės prekybos degalais rinkos. Lietuvos „Lukoil Baltija“ prezidentas Ivanas Paleičikas jau tuomet BNS patvirtino, kad tokio likimo ateityje galima tikėtis ir Lietuvoje.

Ketvirtadienį su „Lukoil Baltija“ prezidentu BNS susisiekti nepavyko, o bendrovės teisininkas Audrius Lukoševičius apie pasitraukimą sakė nežinantis.

I.Paleičikas BNS birželį sakė, planų parduoti bendrovę kol kas nėra, tačiau visos naftos bendrovės per penkerius metus, tikėtina, pasitrauks iš Baltijos šalių mažmeninės prekybos rinkos.

Jis tuomet teigė negalintis pasakyti, kas galėtų įsigyti „Lukoil Baltiją“, tačiau manė, kad pirkėjų atsirastų: „Kol kas neparduodama, tai nenorėčiau apie tai kalbėti. Lietuvoje yra pinigų – faktas, tai pirkėjų atsiras“, – kalbėjo vadovas.

„Lukoil“ šiuo metu Lietuvoje turi 109 degalinių tinklą ir ketina jį sumažinti iki 76.

Konkurencijos taryba pernai „Lukoil Baltijai“ skyrė 3,5 mln. eurų baudą už tai, kad 2003 metais ji be leidimo iš bankrutavusios bendrovės „Lietuvos kuras“ perėmė 16 degalinių.

„Lukoil Baltija“ pernai gavo 632,8 mln. eurų audituotų pajamų – 13,1 proc. mažiau nei 2013 metais (728,125 mln. eurų), jos grynasis pelnas sumažėjo 3,3 proc. iki 3,331 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA