Kauno meras apie „Wizz Air” : tai svarbus ir ilgai lauktas žingsnis | Kas vyksta Kaune

Kauno meras apie „Wizz Air” : tai svarbus ir ilgai lauktas žingsnis

Organizatorių nuotr.

Vengrijos oro linijų bendrovės “Wizz Air” atėjimas į Kauną – svarbus ir ilgai lauktas žingsnis. Tai pabrėžė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, pridūręs, jog ties tuo sustoti neketinama.

„Naujo vežėjo atėjimas į Kauno oro uostą yra labai svarbus ir ilgai lauktas įvykis. Tai akivaizdžiai rodo, kad Kaunas turi daug neišnaudoto potencialo. Tačiau sustoti ties tuo tikrai neketiname. Esame suinteresuoti pritraukti daugiau atvykstamojo turizmo ir verslo poreikius atitinkančių skrydžių”, – teigė Kauno meras V. Matijošaitis.

Mero pavaduotojo Simono Kairio teigimu, 2015 metais turistų iš Skandinavijos srautai Lietuvoje augo labiausiai. Todėl tiesioginiai skrydžiai į Skandinavijos miestus galėtų atnešti daugiausiai naudos miestui.

“Nesėdime sudėję rankų – tiesiogiai kreipėmės į visa eilę Skandinavijos miestų dėl bendradarbiavimo. Šiuo metu laukiame atvykstančios Turku miesto (Suomija) delegacijos. Prieš kurį laiką turėjome labai gerą suomiškų skrydžių patirtį, kuomet Kaune turistų iš Tamperės srautus skaičiavome dešimtimis tūkstančių. Norime atgaivinti šiuos srautus. Tuo tikslu įvestas vadinamasis “pagalvės” mokestis. Turime galimybę turistų Kaune paliekamus pinigus panaudoti remiant naujų skrydžių atsiradimą”, – kalbėjo S. Kairys.

Kauno mero pavaduotojas pabrėžė, jog Kaunas yra pasirengęs kalbėtis su visomis aviakompanijomis, kurios galėtų pasiūlyti Kauno poreikius atitinkančius skrydžius. Tai – atvykstamajam turizmui ir verslui skirtos kryptys.

“Kalbėsime su visais vežėjais, kurie galėtų užtikrinti tokį susisiekimą”, – tvirtino vicemeras.

Šį antradienį Vengrijos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ paskelbė, kad nuo 2016 metų kovo 29 dienos iš Kauno skraidins į Londono Lutono oro uostą. Skrydžiai vyks penkis kartus per savaitę. Šiuo metu iš Kauno į 16 miestų skraidina tik Airijos bendrovė „Raynair“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA