Eismo specialistas paaiškino susidariusią situaciją Savanorių prospekte | Kas vyksta Kaune

Eismo specialistas paaiškino susidariusią situaciją Savanorių prospekte

R. Tenio nuotr.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistas portalui „Kas vyksta Kaune“ paaiškino, kodėl vairuotojai Savanorių pr. ir Utenos gatvės sankryžoje grubiai pažeidinėja Kelių eismo taisykles. Atstovas dėl to kaltina ne naują tvarką, o prieškalėdinį laikotarpį.

Vakar portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalino užfiksuota vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip vairuotojai grubiai pažeidinėja KET tam, kad galėtų iš Savanorių prospekto pasukti į kairę ir toliau važiuoti Utenos gatve. Vairuotojai neiškenčia laukti ilgoje eilėje ir aplenkia kitus eismo dalyvius užbrūkšniuota linija, kuri vėliau pereina į trečią juostą.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras patikino, jog eismo juosta ties minima sankryža yra nesutrumpėjusi, o išlikus tokia kaip anksčiau. Skirtumas tas, kad dabar ten iš juostų subraižyta saugumo salelė, kur anksčiau buvo priešpriešinė juosta.

„Eismo juosta sukant į kairę, Utenos gatvę, tokio pat ilgio kaip ir anksčiau. Prieš sankryžą yra dar vienas posūkis į kairę, kuris veda į Leliūnų g., o ties Utenos g. sankryža eismo juosta tokia pati. Skirtumas tas, kad ten prieš tai buvo priešpriešinė juosta, todėl žmonės nesiryždavo lenkti. Dabar kai yra linijos, kai kurie vairuotojai taip aplenkia kitus, nes Savanorių pr. važiuojantys tiesiai, užkemša įvažiavimą į trečia juostą“, – komentavo P. Keras.

Eismo specialisto teigimu, kol atkarpoje nebuvo eismo salelės, visi laukdavo ir niekas nelenkdavo. Dabar, kai visame mieste ir taip pilna automobilių, kai kurie ryžtasi kitus aplenkti neleistinomis formomis, tačiau patikino, jog kairiojo posūkio į Utenos gatvę eismo juostos ilgis liko toks pats ir nei kiek nesutrumpėjo.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad eismo saugumo specialistai pritarė naikinti daugumą kairiųjų posūkių Savanorių prospekte. Vairuotojai nebegali įsukti į kiemus, tad reikia apsisukti didesnėse sankryžose. P. Kero teigimu, prieš Šv. Kalėdas suintensyvėjus eismui, negalima spręsti, ar pakeitimai duoda naudą, ar ne. Kai šventinis bumas nuslūgs, tada bus galima vertinti realius eismo pokyčių skaičius.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA