Užliediškiai Kauno rajonui padovanojo 900-ąjį kūdikį | Kas vyksta Kaune

Užliediškiai Kauno rajonui padovanojo 900-ąjį kūdikį

Krs.lt nuotr.

Kauno rajono savivaldybėje pirmadienis paženklintas jubiliejumi. Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 900 kūdikis – Motiejus Budreckas.

Gruodžio 15 dieną gimęs Kauno rajono gyventojas Motiejus – pirmagimis Užliedžiuose gyvenančių Vaidos ir Miko Budreckų šeimoje.

Emigranto duonos ragavęs Mikas į Lietuvą grįžo prieš porą metų. Kaunietis ir iš Elektrėnų kilusi jaunoji mama nusprendė šaknis įleisti Kauno rajone. „Lietuvoje, kur kas geriau“,– šypsojosi jaunasis tėvelis.

Prieš mėnesį atšokę vestuves, Kalėdas užliediškiai sutiks jau trise.

Pirmagimiui vardą sugalvojo mama. „Rinkomės iš kelių variantų, bet šis labiausiai tiko mažyliui“,- laukimo džiaugsmais dalijosi M. Budreckas.

Į savivaldybę su sūnumi atvykęs jaunasis tėvelis nustebo sužinojęs, kad jų pirmagimis pažymėtas gražiu jubiliejiniu skaičiumi.

Kauno rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Povilaitis jaunajai šeimai perskaitė mero sveikinimą, įteikė gimimo liudijimą ir padovanojo knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. „Tegul mažasis Motiejus auga tikru savo krašto patriotu. Linkiu visai šeimai sveikatos ir džiaugiuosi, kad jauni žmonės grįžę į gimtinę, šeimas kuria Kauno rajone“, – sveikino K. Povilaitis.

Šių metų gimstamumo rodikliai jau viršijo praėjusius metus. 2014 m. gimė 874 kūdikiai, o 2013 – 856.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA