„Nemuno žiedui“ paskelbtas bankrotas | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiedui“ paskelbtas bankrotas

R. Tenio nuotr.

3,5 mln. eurų skolų valstybei turintis VšĮ „Nemuno žiedas“ paskelbė bankrotą. Kačerginėje esančią automobilių ir motociklų lenktynių trasą valdanti įstaiga taip nusprendė rugsėjo mėnesį gavusi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pakartotiną raginimą sumokėti mokestinę nepriemoką.

„2015 metų gruodžio 10 dieną įvyko kreditorių susirinkimas, kurio metu buvo priimtas sprendimas kelti įstaigai bankrotą ne teismo tvarka. Šiuo metu bankroto procesas ne teismo tvarka jau vyksta“, – sako „Nemuno žiedas“ direktorius Arūnas Samochinas.

Turtas, kuriuo įstaiga disponavo iki bankroto siekė apie 30 tūkst. eurų, o visa infrastruktūra, kuria naudojosi VšĮ „Nemuno žiedas“ buvo valdoma pagal panaudos sutartį su Kūno kultūros ir sporto departamentu prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (KKSD).

„Kūno kultūros ir sporto departamentui priklausanti Kačerginės trasa ir šalia jos esantys statiniai ir toliau lieka departamento nuosavybe. Apmaudu, kad įstaiga „Nemuno žiedas“ tiek ilgai kėlė bereikalingas aistras. Dabar galėsime atversti naują puslapį ir veiklą vykdyti vadovaudamiesi visai kitais principais“, – sako KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Kaip teigia KKSD generalinis direktorius, Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybos yra išreiškusios pritarimą kartu su KKSD steigti naują viešąją įstaigą, kuri panaudos teise valdytų visą infrastruktūrą, esančią Kačerginėje.

Iki šiol objektą naudojusiai įstaigai VšĮ „Nemuno žiedas“, remiantis 2012 m. VMI išvada buvo priskaičiuota 3,5 mln eurų skola – į valstybės biudžetą nesumokėtų mokesčių, baudų ir delspinigių pagrindu.

Nuo 2012 m. vasario, kuomet šis VMI patikrinimo aktas buvo paskelbtas, kasmet vien baudų ir delspinigių įstaiga sumokėdavo po 2 tūkst. eurų. Su tokiais finansiniais rodikliais įstaiga neturėjo galimybių vykdyti rekonstrukcijos bei plėtros darbus, ieškoti investuotojų.

Nuo 2012 m., kuomet VšĮ „Nemuno žiedas“ VMI buvo priskaičiuota 3,5 mln. eurų skola, įstaiga iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo yra gavusi 131 tūkst. eurų valstybės pinigų investicijoms į infrastruktūrą ir renginių organizavimą (2012 m. – 41 tūkst. eurų, 2013 m. – 26 tūkst. eurų, 2014 m. – 29 tūkst. eurų, 2015 m. – 35 tūkst. eurų).

„Dar 2011 m. birželį, imdamasis vadovauti „Nemuno žiedui“ žinojau apie Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) ir VMI tyrimus dėl galimos nusikalstamos buvusio vadovo veiklos. Situaciją pavyko stabilizuoti ir grąžinti didžiąją dalį skolų, tačiau stambiausia skola VMI – nepakeliama”, – pasakoja A.Samochinas.

Pastarasis teigia, jog auto bei moto sporto entuziastai, lenktynininkai bei žiūrovai gali būti ramūs – objekto veikla nebus sustabdyta, numatyti renginiai ir veiklos yra ir bus vykdomi.

Kačerginės „Nemuno žiede” veiks „žiemos vairavimo aikštelė”, šiuo metu yra vykdomas rudens-žiemos slalomo-sprinto čempionatas „Nemunring Winter games”, kuris, kaip ir buvo suplanuota, vyks iki pat pavasario.

A.Samochiną „Nemuno žiedo“ vadovu paskyrė buvęs KKSD direktorius Klemensas Rimšelis, kai iš darbo buvo atleistas 2001-2011 m. įstaigai vadovavęs Eduardas Jakas. E.Jakas atleistas dėl daugybės darbo tvarkos pažeidimų. Remiantis FNTT išvadomis E.Jakui iškelta baudžiamoji byla, jau pasiekusi teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA