Socialiai atsakingi Kauno verslai daugiavaikei šeimai surengė neeilinę prieškalėdinę dovaną | Kas vyksta Kaune

Socialiai atsakingi Kauno verslai daugiavaikei šeimai surengė neeilinę prieškalėdinę dovaną

R. Tenio nuotr.

Kauno verslininkai susivienijo kilniam tikslui ir pasirūpino viena miesto daugiavaike šeima. Šiuo metu net aštuonis vaikus auginančiai šeimai ši diena tapo smagia ir naudinga pramoga.

Prieš Šv. Kalėdas įvyksta įvairiausių stebuklų. Štai vienai Kauno daugiavaikei šeimai miesto verslininkai dovanojo neeilinę dieną. Šiuo metu šeimoje auga aštuoni nepilnamečiai vaikai, dar keturi  – jau suaugę ir iš tėvų namų išėję, tačiau kauniečiams vis tiek sunku galą su galu sudurti. Vaikams visko reikia, o pinigų tam yra ne visuomet.

„Dabar tik aš viena dirbu. Mano vyras yra patyręs kelias traumas: iš pradžių vieną lūžį, tada sekė kitas. Po patirtų traumų jis nebegali dirbti to darbo, kurį dirbdavo anksčiau, tad stovi Darbo biržoje, o dabar dar ir susirgo. Šiuo metu su mumis auga aštuoni vaikai. Mažiausiajam septyni metai, vyriausiam – šešiolika, tad tikrai ne viską sau leidžiame“, – atviravo daugiavaikė mama Daiva.

Kauno verslininkai atkreipė dėmesį į šią pagarbos vertą šeimą, į pasaulį išleidžiančią tiek piliečių, tad nusprendė atsilyginti jai už tai. Visa šeima šiandien mėgavosi ne tik išvaizdos pokyčiais, bet ir pramogomis.

Šventes pasitiks su naujomis šukuosenomis

Prieš šventes dažnas skubame į kirpyklą, gražinamės, kad didžiąsias šventes sutiktumėme gražiai atrodantys, tačiau ten, kur auga daug vaikų, ne visi gali mėgautis tokia pramoga. Daugiavaikės Kauno šeimos mama pasakojo, jog mažesniems vaikams pati plaukų galiukus pakerpa, vyresnieji jau kartais nueina ir į kirpyklą, tačiau tai tikrai nėra šeimos prioritetas.

„Aš norėčiau tiesiog pasitrumpinti plaukus, nes per ilgi. O mažąjį gražina, tai labai pasikeis. Paprašiau, kad pakaušį labiau patrumpintų, nes labai greit atauga, o vyresnieji patys renkasi, ką nori. Dukros jau plaukus nusikirpo trumpai“, – prieš grožio salono procedūras kalbėjo mama.

Grožio salonas „Prima“ visiems šeimos nariams padovanojo šukuosenas, apkirpo taip, kaip kiekvienas norėjo. Visas salono kolektyvas įsitraukė į šios šeimos gražinimo procesą.

„Gera kam nors ką nors gera padaryti. Jei dažniau pasitaikytų proga padėti, mielai prisijungtumėme prie iniciatyvų, visada noras yra padėti“, – kirpdamas vieną iš daugiavaikės šeimos sūnų kalbėjo salono „Prima“ vadovas Darius Marcinkevičius.

Iš grožio salono – apsirengti

Išgražinta šeimyna toliau keliavo į Kauno verslininkų paruoštas pramogas. Senamiestyje įsikūrusi drabužių parduotuvė „Stupid Jeans”, prekiaujanti „Diesel“ prekinio ženklo drabužius, šeimai plačiai atvėrė duris ir kiekvienas rinkosi, ko jam labiausiai trūksta ir kas geriausiai tinka. Mama Daiva pasakojo, kad daugiausiai reikia tų drabužių, kuriuos vaikai greit išauga, ir tų, kurie tiktų šaltam sezonui. Tuo tarpu drabužių parduotuvės atstovai padėjo išsirinkti, kas labiausiai tinka, bei aprengė nuo galvos iki kojų.

„Jautri tema yra vaikai ir tai labai paliečia. Kalėdinis laikotarpis, tai toks metas, kai visi nori būti geri ir padaryti ką nors tokio, jog kažkas apsidžiaugtų. Prisijungdami prie akcijos bent vaikams kažkiek džiaugsmo suteikėme“, – sakė drabužių parduotuvės „Stupid Jeans“ atstovas Justas Lesčiukaitis.

Šeima prisirinko pilnus maišus ir keliavo į kitą Kauno verslininkų paruoštą staigmeną.

Vakaro pabaigai – vakarienė

Daugiavaikė Kauno šeima vakarą užbaigė pačioje miesto širdyje įsikūrusiame restorane „Piano Piano“. Rotušės aikštėje šeima pavakarieniavo ir aptarė dienos įspūdžius. Vakaro pabaigoje sužinojo, kad visa šeima yra kviečiama atvykti į klubą „Combo“, kur galės pasimėgauti kalėdiniu koncertu. Belieka išsirinkti, į kurį koncertą vykti.

„Mane šita akcija labai nustebino. Niekad nebuvo tokių dalykų, kad visa šeima pasirūpintų. Kažkada buvome sulaukę svečių į namus, tačiau šiais laikais nelabai ką ir reiškia daugiavaikė šeima, tad labai džiaugiamės šia diena“, – kalbėjo mama Daiva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA