Valdžios plepalai dėl teršalų valymo virto darbais | Kas vyksta Kaune

Valdžios plepalai dėl teršalų valymo virto darbais

krd.am.lt nuotr.

Aplinkos ministerijai ir Kauno rajono savivaldybei skyrus lėšas nelegaliam atliekų sandėliui Eigirgaloje (Svirno g. 6) sutvarkyti, jau antra savaitė triūsia UAB „Žalvaris“ ir UAB „Toksika“ specialistai, laimėję viešojo pirkimo konkursą.

Praeitą savaitę vyko pasiruošimo darbai – buvo aptverta sandėlio teritorija, užsandarinti pastato langai, durys, išlygintos grindys, įrengta priešgaisrinė signalizacija ir kt. o jau 2015 m. gruodžio 15 d. į tvarkytojų gretas įsiliejo ir specialistai chemikai.

Kadangi UAB „Jukneda“ savavališkai suvežė į tam nepritaikytą sandėlį ir jo teritoriją didelį kiekį atliekų, kurių dalis yra galimai pavojingos ir bendrovei iškelta baudžiamoji byla, atliekų tvarkymo darbus prižiūri Kauno VPK Sunkių nusikaltimų valdybos deleguoti policijos pareigūnai ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnai. Trūkstant duomenų apie atliekų sudėtį ir kiekį, šią savaitę specialistai paims atliekų iš lauko mėginius kilmės nustatymui, talpas su atliekomis pasvers ir tvarkingai išrūšiuotas ir pakeistas, suveš į sandėlio vidų.

Kitą savaitę planuojami sandėlio teritorijoje esančio grunto tvarkymo darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA