Geriausius Kauno mokslininkus meras Vilniuje apdovanojo 3 tūkst. eurų premijomis | Kas vyksta Kaune

Geriausius Kauno mokslininkus meras Vilniuje apdovanojo 3 tūkst. eurų premijomis

BNS 2015/12/16 10:52
Kaunas.lt nuotr.

Lietuvos mokslų akademijoje Vilniuje antradienį įteiktos Kauno miesto savivaldybės įsteigtos mokslininko premijos.

[galerija kiek=””]

Jos teko dviem kauniečiams – Kauno istorinį paveldą tyrinėjančiam Mindaugui Bertašiui ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) rektoriui Albertui Skurvydui, pranešė savivaldybė.

„Keistai jaučiuosi būdamas kauniečiu ir kauniečius mokslininkus sveikindamas Vilniuje. Džiaugiuosi, kad Kaunas, kaip ir visais laikais, garsėja moksliniais pasiekimais įvairiose srityse. Dėkoju jums už indėlį ne tik į Kauno, bet ir viso pasaulio mokslo pasiekimus“, – įteikdamas premijas sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto Filosofijos ir psichologijos katedros vyriausiasis mokslo darbuotojas M.Bertašius daugiau nei tris dešimtmečius tyrinėja Kauno archeologinį, architektūrinį, urbanistinį palikimą. Jis yra išleidęs monografiją „Dingęs miestas. Viduramžių Kaunas archeologinių tyrimų duomenimis“, aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime, populiarina Kauno paveldą.

A.Skurvydas yra Lietuvos sporto universiteto rektorius, Taikomosios biologijos ir reabilitacijos katedros profesorius, Sporto mokslo ir inovacijų instituto vyr. mokslo darbuotojas . Jo domėjimosi sritys – judesių valdymas, mokymas ir neuroreabilitacija, raumenų nuovargis, pažeidimai ir reabilitacija, kompleksinė ir dinaminė motorinės sistemos adaptacija.

Užpernai ir pernai Kauno miesto mokslininko premijos skirtos vienam mokslininkui. Šiemet Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas, įvertinęs paraiškų gausą, nusprendė skirti dvi premijas.

Pirmoji mokslininko premija užpernai įteikta chemikui Juozui Vidui Gražulevičiui. Praėjusiais metais mokslininko premija atiteko medikei Daivai Rastenytei.

Mokslininko premijos dydis siekia 3 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA