Geriausias ir pigiausias šviesolaidinis internetas Kaune | Kas vyksta Kaune

Geriausias ir pigiausias šviesolaidinis internetas Kaune

Kas vyksta Kaune nuotr.

Daugelis vartotojų besirinkdami internetą savo būstui atsižvelgia tik į kainą bei jo greitį, tačiau ar to užtenka? Norint savo namuose turėti reikmes pilnai patenkinantį internetą reikia atsižvelgti ir į daugiau aspektų.

Pirmiausiai, reikėtų žinoti ar iki jūsų gyvenamosios vietos yra atvestas šviesolaidis. Tai galima patikrinti tiekėjų internetiniuose puslapiuose arba jų atstovybėse. Tiesa, jei gyvenate ne nuosavame arba nedaug butų turinčiame name, tikimybė, kad bus galima naudotis šviesolaidžiu – maža. Taip pat rečiau ši galimybė pasitaiko ir Kauno centro bei senamiesčio gyventojams, nes bendrovėms yra sudėtinga gauti leidimus įrengti naują infrastruktūrą.

Bevielio interneto stotelė gali sumažinti greitį, už kurį mokate

Taip pat prieš pradedent rinktis interneto tiekėją bei jo siūlomą planą, vertėtų sužinoti savo kompiuterio bei maršrutizatoriaus galimybes. Šviesolaidis, kaip ir visas internetas, gali būti tik toks greitas, kiek leidžia jo lėčiausias komponentas, todėl vertėtų patikrinti, kokį didžiausią greitį palaiko jūsų maršutizatorius ir kompiuterio tinklinė įranga. Šią informaciją galima aptikti jo vartojimo instrukcijoje.

Norint namuose naudotis bevieliu internetu yra būtinas maršrutizatorius, tačiau prastas jo pasirinkimas gali perpus sumažinti jūsų užsisakytą interneto greitį. Lengviausiai jūsų reikmes patenkinantį maršrutizatorių išsirinkti pagal 802.11 bevielio interneto standartus. Būtent perkant ar nuomojantis šią techniką, ant jos įpakavimo būna pavaizduoti šie užrašai: 802.11b standarto maršrutizatorius pasieks greitį iki 11 Mbps, 802.11a ir 802.11g – 54 Mbps, o 802.11n aparatai, kurie ir yra populiariausi, gali pasiekti greitį iki 600 Mbps.

Bevielis internetas praranda savo greitį keliaudamas didesnį atstumą ir dar kirsdamas sienas, todėl vertėtų pagalvoti, kur namuose stovės maršrutizatorius, nes jos signalas gali nepadengti viso būsto ploto bei sumažinti veikimo greitį.

Nuspręskite, kokio greičio jums užtektų

Galiausiai, reikėtų apsibrėžti, koks pasiūlymas patenkina jūsų poreikius. Vieno kompiuterio asmeninėms reikmėms patenkinti lengvai užtenka 40-60 Mbps. Tokio greičio turėtų pilnai pakakti filmų žiūrėjimui, muzikai bei internetiniams kompiuteriniams žaidimams. Žinoma, jei tinklu norės naudotis daugiau vartotojų, vertėtų pagalvoti apie greitesnį internetą – turint 100-300 Mbps greitį pasiekiantį internetą visi vartotojai prisijungę prie tinko maksimaliu greičiu naudotis negalės, nes jis bus dalinamas per visus kompiuterius, tačiau bėdų kilti neturėtų.

Šiuo metu Kaune šviesolaidinio interneto paslaugas siūlo keturi tiekėjai: „Cgates“, „Kauno interneto sistemos“, „Teo“ ir „Init“. Šios įmonės beveik visada turi patrauklių pasiūlymų savo klientams, kurie sudaro ilgalaikes sutartis. Padėdami jums geriau palyginti kainų skirtumą tarp pasiūlymų sudarėme infografiką, iliustruojantį, kiek reikėtų mokėti už internetą. Tiesa, vertėtų paminėti, jog sudarius terminuotą sutartį dažnai būna pritaikoma nuolaida interneto įrengimui namuose, o tuo tarpu pasirašius neterminuotą sutartį už tai tenka mokėti visą kainą.

Techninė pagalba

Žinoma, įsirengus šviesolaidį internetą norėtųsi, jog jis veiktų visad, tačiau jei taip nutinka, jog internetas dingsta, verta kuo skubiau susisiekti su technine pagalba. Trumpiausią laiką jūsų pastabų laukia „Kauno interneto sistemų“ darbuotojai, kurie pasiruošę priimti jūsų pranešimus nuo 8 iki 18 valandos darbo dienomis bei nuo 10 iki 18 val. savaitgaliais. Trimis valandomis ilgiau pranešimus registruoja bendrovė „INIT“, o Cgates klientų aptarnavimo skyrius budi nuo 7 iki 22 valandos vakaro. Bendrovė „Teo“ apie šio skyriaus darbo laiką duomenų neteikia. Taip pat, visos šios įmonės įrašinėja vartotojų skundus bei pranešimus ne darbo metu, o jie išklausomi kiekvieną dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA