Kauno rajono verslininkai aprūpina Lietuvą traktoriais iš Suomijos | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono verslininkai aprūpina Lietuvą traktoriais iš Suomijos

R. Tenio nuotr.

Viena seniausių Lietuvoje žemės ūkio technikos pardavimo įmonių „Rovaltra“ – įsikūrusi ir Kaune, ne tik lengvina ūkininkų gyvenimą, bet ir prisideda prie ASU studentų profesinio rengimo.

Artėjančių Šv. Kalėdų proga, automagistralės Vilnius-Kaunas–Klaipėda vairuotojus džiugina modernus, kalėdiškai papuoštas traktorius, kurio paruošimui prireikė 80 metrų girliandos. Tai – ryškus įmonės „Rovaltra“ padalinio Kauno rajone, įsikūrusio Kumpių kaime ir veikiančio nuo 2009 metų, akcentas, verčiantis atsisukti ir apžiūrėti įvairiaspalvius galingus traktorius.

Lietuvių įkurta įmonė, vedama Romualdo Trainaičio, prekiauja iš Suomijos atsivežta įranga: įvairių tipų traktoriais bei kita žemės ūkio technika. Įmonės darbuotojai taip pat atlieka ir techninio aptarnavimo paslaugas bei tiekia dalis visoje Lietuvoje.

Kauno rajone įsikūrusios „Rovaltros“ kieme išstatyti visų galingumų traktoriai – šiuo metu čia nėra tik naujausio, šiais metais išleisto „Voltra“ modelio. Visgi, kaip teigia serviso vadovas Gintautas Lincevičius, prikomplektuoti traktorius galima įvairiai. Spalvas ūkininkai taip pat renkasi įnoringai – serviso vadovas juokauja, jog atsiranda ir tokių klientų, norinčių savo traktorių dalmantinu nudažyti.

Techninė traktorių priežiūra

Kauno „Rovaltros“ skyriuje vykdomi ir technikos priežiūros darbai. Nors servisas iš pažiūros – gan nedidelis, įvairių darbų čia netrūksta, taip pat šalia statomas ir naujas garažo priestatas.

„Techninis aptarnavimas vykdomas ne tik servise – „Rovaltra“ darbuotojai taip pat važiuoja ir pas ūkininkus. Ne kiekvienas gali tralu traktorių atvežti, tad tik tuomet, kai atsitinka sudėtingesni gedimai, technika atvežama į servisą. Visgi, dažniausiai serviso darbuotojai iš Kauno važiuoja į įvairiausius Lietuvos kampelius,“- pasakoja serviso vadovas.

G.Lincevičius pritaria, jog serviso veikla Kauno „Rovaltroje“ šiuo metu yra suaktyvėjusi, tačiau darbų kiekis priklauso nuo sezoniškumo.

Prisideda prie ASU studentų tobulėjimo

„Rovaltros“ technika žinoma ir žemės ūkio universiteto profesūrai bei studentams. Įmonės direktorius Romualdas Trainaitis jau nuo 1997 metų daug prisideda prie anksčiau vadinamo Lietuvos žemės ūkio universiteto, o dabar – Aleksandro Stulginskio universiteto žemės ūkio inžinerijos fakulteto studentų gerovės. R. Trainaitis jau 18 metų kasmet skiria ne tik laiko, bet ir lėšų.

„Tais laikais nebuvo jokios naujesnės technikos, todėl mes kiek galėdami kiekvienais metais prisidedame prie studentų tobulėjimo,“ – teigia R. Trainaitis. ASU studijuojantys būsimi žemės ūkio ekspertai gali susipažinti bei analizuoti „Rovaltros“ techniką – traktorius, taip pat kaip mokymo priemonė universitete pateikiami traktorių greičio dėžių, pavarų dėžių skersiniai pjūviai.

„Rovaltra” Aleksandro Stulginskio universitete jau yra įrengę keturias modernias auditorijos su baldais bei kompiuteriais. Įmonės iniciatyva, studentams taip pat pateikiama naujausia mokymosi medžiaga: su išmaniosiomis interaktyviomis lentelėmis studentai turi galimybę prisidėti prie inovatyvios mokymo sistemos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA